MKYK’da büyük yenilenme

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
MKYK’da büyük yenilenme

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

AK Parti’yi yerel seçimlere taşıyacak kadroda tecrübe ve gençlik buluştu. Parti hafızası korundu. Hayati İnanç ve eski hakem Kuddusi Müftüoğlu da MKYK’ya girdi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti’yi yerel seçimlere götürecek yeni kadro ‘Tecrübe ve gençlik’ dengesi gözetilerek belirlendi. AK Parti’nin dün belirlenen yeni MKYK üyelerine son şekli cuma günü verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liste üzerindeki çalışmasını kurmayları ile birlikte cuma akşam saatlerinde tamamladı. Hemen ardından da MKYK’ya girecek isimler tek tek aranarak bilgi verildi, kongre salonuna davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75 kişilik yeni MKYK’nın 49 üyesini değiştirerek, yüzde 65’ten fazla oranda değişime gitti. Yeni MKYK’da 18 kadın üye yer aldı. Partinin en üst karar organı olan MKYK’da da gençler de kendine yer buldu. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, 14 Mayıs seçimlerinde en genç milletvekili adaylarından yüzücü Umut Arman Sonay MYK’ya giren isimlerden oldu.

TUNCER’İN OĞLU MKYK’DA

Sanatçı Mahmut Tuncer’in oğlu Mehmet Umut Tuncer de AK Parti’nin yeni yönetimine girdi. Tuncer, 14 Mayıs seçimlerinde de AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu. AK Parti eski milletvekillerinden ve bir dönem Cumhurbaşkanı’nın metin yazarlığını da yapan Hüseyin Besli’nin oğlu Ömer Faruk Besli, doğa sporları ve doğa gezileri üzerine televizyon programları yapan Serdar Kılıç da yine yeni yönetimde yer aldı. Avukat kökenli, aynı zamanda öğretmenlik ve sunuculuk yapan Hayati İnanç, SETA kökenli yazar Hasan Basri Yalçın, AK Parti’nin Antalya milletvekili adayı da olan hakem Kuddusi Müftüoğlu da AK Parti MKYK’ya girdi.

İŞ DÜNYASINDAN SİYASETE

NG Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Erkan Güral; konut sektöründe faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı Ali Demirel, otel ve inşaat sektörlerinde şirketleri bulunan Fevzi Polat ve mimarlık-restorasyon şirketinin genel müdürlüğünü yapan Sevilay Tuncer AK Parti MKYK’ya taşınan isimlerden oldu. AK Parti’nin yeni yönetiminde bölgesel dengelerin gözetilmesinin yanı sıra partinin hafızası sayılabilecek isimlere de yer verildi. Hayati Yazıcı, Aziz Babuşcu, Mustafa Elitaş, Ahmet Arslan, Mahir Ünal, Nihat Zeybekci ve Ömer Serdar gibi uzun yıllardır AK Parti’nin çeşitli kadrolarında görev yapanlar parti yönetimine taşındı. Erdoğan, genel başkan vekili Binali Yıldırım’la birlikte üç genel başkan yardımcısına yeni yönetimde yer vermedi. Genel Başkan Yardımcılarından Nurettin Canikli, Mehmet Ali Zengin ve Jülide Sarıeroğlu liste dışında kalan isimler oldu. AK Parti’nin yeni MKYK hazırlıkları sırasında mevcut milletvekillerinden az sayıda ismin listeye alınacağı belirtiliyordu. Alınan bu karar doğrultusunda 75 üyeli MKYK’da sadece 13 milletvekiline yer verildi. 3 dönem kuralına takılarak Meclis dışında kalan eski milletvekillerinden bazı isimler de MKYK’ya girdi. 

MYK'DA 4 İSİM DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin tamamlanmasının ardından AK Parti Genel Merkezinde yeni seçilen MKYK üyelerini topladı. Toplantıda, yeni AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi. Buna göre mevcut genel başkan yardımcılarından üçünü değiştiren Erdoğan, Binali Yıldırım’dan boşalan Genel Başkanvekilliği görevine eski milletvekili Mustafa Elitaş’ı getirdi. Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Nihat Zeybekçi, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hasan Basri Yalçın, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise Fatma Betül Sayan Kaya getirildi. Diğer genel başkan yardımcılarının görev alanları değiştirilmedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...