New York’ta diplomasi trafiği sürüyor: Hakan Fidan BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
New York’ta diplomasi trafiği sürüyor: Hakan Fidan BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın New York’taki diplomasi trafiği sürüyor. Hakan Fidan, son olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Görüşmede Karadeniz’deki tahıl girişimi ve Kıbrıs meselesi ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında New York’ta bir dizi temaslarda bulunmaya devam ediyor. Bakan Fidan’ın diplomasi trafiği yoğun. Fidan, BM temasları kapsamında son olarak Bulgaristanlı, Gürcistanlı, Belaruslu, Bahreynli ve Panamalı mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

BAKAN FİDAN BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES İLE GÖRÜŞTÜ

New York’ta bulunan Hakan Fidan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fidan’ın 78. BM Genel Kurulu marjında New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştüğü belirtildi.

TAHIL GİRİŞİMİ VE KIBRISI KONUSU ELE ALINDI

Fidan, Guterres ile görüşmede, Ukrayna'daki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi ve Kıbrıs konusunu ele aldı.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1705665729645691229

BM Sözcülüğü Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Guterres'in, BM ile Türkiye arasındaki yakın işbirliğini ve Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi de dahil olmak üzere Ukrayna'daki savaşın küresel etkilerine yönelik çabalarını takdirle karşıladığı kaydedildi.

Genel Sekreter Guterres ve Bakan Fidan'ın ayrıca Kıbrıs meselesinin yanı sıra Suriye'deki durumu da ele aldıkları aktarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...