Niğde'deki 'çocuk' gelin skandalında gelişme: 5 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Niğde'deki 'çocuk' gelin skandalında gelişme: 5 kişi gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde, zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medyadan yardım isteyen 15 yaşındaki kız devlet korumasına alındı. Sosyal medyada gündem olan skandal konu hakkında yürütülen soruşturmada 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Niğde'de 15 yaşındaki bir kızın sosyal medya üzerinden zorla evlendirileceğini söylemesi üzerine yetkililer harekete geçmişti. Altunhisar'a bağlı Keçikalesi'nde, zorla evlendirildiğini söyleyerek sosyal medyadan yardım isteyen ve yaptığı paylaşımın ardından sosyal medyada gündem olan 15 yaşındaki A.Ö., yetkililerin devreye girmesi ile evlenmekten kurtulmuş, devlet korumasına alınmıştı.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre jandarma ekipleri kız çocuğunun annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği teyze oğlu 21 yaşındaki A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı. A.Ö.’nün ailesiyle Ankara’da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde’nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi. Gözaltına alınan 5 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...