Okul gıdası uygulamasına bir erteleme daha

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Okul gıdası uygulamasına bir erteleme daha

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmî Gazete’de yayımlanan Okul Gıdası Hakkında Tebliğ ile okul gıdası uygulaması bir kez daha ertelendi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Bakanlık tarafından ilk olarak 2019’da yayımlanan tebliğ ile MEB’e bağlı resmi ve özel okullarda kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde öğrencilere sunulacak hazır ambalajlı gıdalara okul gıdası onayı ve okul gıdası logosu zorunluluğu getirilmişti. Uygulama tarihi ise bir yıl ertelenerek 2020 olarak planlanmıştı. Ancak bu tarihten sonra uygulama 3 kez daha sekteye uğradı. Bu yıl 11 Eylül itibarıyla başlatılması beklenen uygulama, yayımlanan son tebliğ ile 14 Eylül 2026 tarihine kadar 3 yıl süreyle ertelendi. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu “Maalesef bu erteleme eğitim öğretim yılı başlarında rutin hale geldi. Çocuklarımızın sağlıklı gıdaya erişimi sürekli erteleniyor. Hiçbir şirket ya da kantinin talebi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığından önemli değil. Yetkililerin kararı gözden geçirmeleri gerekiyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...