Okul kantinlerinde İsrail boykotu: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm ilçelere yazı gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Okul kantinlerinde İsrail boykotu: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm ilçelere yazı gönderdi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası, Gazze’deki katliamlarına tepki olarak İsrail boykot etmek için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne talepte bulundu. Kurum, söz konusu talep yazısını ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndererek, tüm resmi mercilere gerekli duyurunun yapılmasını istedi. İşte ülke genelinde diğer öne çıkan boykotlar...

Türkiye’de işgal ordusunun abluka altındaki Gazze’deki katliamlara yönelik İsrail ürünlerine boykot dalga dalga büyüyor. Bu kapsamda bu kez İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Kantinciler Esnaf Odası'nın İsrail ürünlerine boykot talebine ilişkin yazısını ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndererek, tüm resmi kurumlara gerekli duyurunun yapılmasını istedi.

BOYKOTA ÖĞRETMEN EVLERİ VE UYGULAMALI OTELLER DE DAHİL

39 ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda, Oda'nın talebiyle ilgili olarak tüm resmi kurumlara gerekli duyurunun yapılması, öğretmenevleri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otellerinin de gerekli hassasiyeti göstermesi istendi.

Okul kantinlerinde İsrail boykotu: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm ilçelere yazı gönderdi

İSTANBUL’UN İLÇE BELEDİYELERİNDE BOYKOT

İstanbul'daki ilçe belediyeleri, Filistin'e yönelik saldırıları destekleyen uluslararası firmaların ürünlerine karşı boykot kampanyası başlattı. Belediyeler, sosyal medya üzerinden İsrail menşeli ürünleri boykot edeceklerini duyurdu. Boykot eylemine destek veren belediyeler, İsrail destekçisi firmalara karşı sessiz kalmadıklarını gösterdi. İsrail menşeli ürünlerin satışının yapılmayacağı sosyal tesislerin listesi açıklandı. Boykot kararı, İstanbul'daki tüm ilçe belediyeleri tarafından kalıcı olarak uygulanacak.

4 İLDE BOYKOT KARARLARI

Kırşehir ve Nevşehir'deki üniversiteler ile Yozgat ve Sivas belediyeleri, İsrail menşeli ürünlerin kurumlarında satışı ve dağıtımını yasaklamıştı.

TBMM’DE BOYKOT KARARI

İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı tepki olarak TBMM de düğmeye basmıştı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te İsrail ürünlerine boykot kararı aldıklarını açıkladı.

Kurtulmuş açıklamasında ""Dünden itibaren TBMM olarak, TBMM’de kullanılan İsrail’in bu saldırganlığına destek veren şirketlerin hiçbir ürününü kullanmayacağız, bundan sonra da almayacağız, aldıklarımızı da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

18 ÜNİVERSİTEDEN ÇAĞRI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanan ve kısa adı 'ADIM Üniversiteleri' olan 18 üniversite tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma destek veren şirketlerin ürünlerine boykot etme kararı çıktı.

2 ÜNİVERSİTEDEN İSRAİL AKADEMİSİNE BOYKOT

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü 'İsrail'in katliamlarına sessiz kalan' İsrail akademi dünyasıyla ilişkilerini kesti.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nden yapılan "Boykot var" başlıklı duyuruda ise 'üniversitenin yerleşkesindeki kantin ve kafeteryalarda Filistin'de yaşanan insanlık suçlarına destek veren markaların ürünlerinin satışının yapılmayacağı' bildirildi.

FT: İSRAİLLİ ŞİRKETLER BATMA NOKTASINA GELDİ

Öte yandan İsrail’in Gazze'ye karşı başlattığı katliama dünyanın birçok yerinden boykot kampanyaları başlatıldı. Boykotun ne kadar etkili olduğunu ise Londra merkezli Financial Times gazetesi gözler önüne serdi. FT, İsrailli şirketlerin küresel çapta zarar etmeye başladığını ve bazılarının batma noktasına geldiğini yazdı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Karslı Tekin 10 Kasım 2023 21:28

Boykot yapılması çok şahane bir uygulama ve bu boykot savaş bitimindende sonra devam etmeli.. Millet boykot yaparken, devlet halen,Azerbeycan,Baküden gelen itrail uçaklarının yakını kesmezse, Manavgattan giden suyu durdurmazsa,Adanadaki inçirlik üstüne ve Malatyadaki Küreçikteki Radar sistemlerini engellemese ve en önemlisi demir-çelik, Barut ve patlayıcı madde ithalatını durdurmasa yapılan onca boykot bir nevi boşal gider, devlet laf değil içraat yapmalı

Erhan 9 Kasım 2023 23:25

Baykotlara önem verelim İnşallah bunların soyu kuruyacak

8 Kasım 2023 18:35

O zaman İsrail askerleri nin mühimmat ı için dışarıya çelik satmayacaksın boykot böyle olur

Sonraki Haber Yükleniyor...