Ömer Çelik'ten AİHM'deki PKK propagandasına tepki: Bunlara zemin sağlayan bataklığı kurutun

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ömer Çelik'ten AİHM'deki PKK propagandasına tepki: Bunlara zemin sağlayan bataklığı kurutun

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Strazburg’da PKK yandaşı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına girerek terör örgütü propagandası yapma girişimine tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; "Teröre hoşgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir. Avrupalı müttefiklerimizi, PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK yandaşlarının AİHM binasına zorla girerek terör propagandasına yapmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

"TRAJİK BİR HADİSEDİR"

PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi binasına girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları trajik bir hadisedir. PKK iltisaklı oluşumların bu cüretkarlığı, ilgili ülkelerdeki güvenlik birimlerinin insan hakları düzenini korumada zaafiyetini ve en basit tabirle ciddiyetsizliğini ortaya koymaktadır.

"TERÖRE HOŞGÖRÜ GÖSTERİLMESİNİN VAHİM BİR NETİCESİDİR"

Terör örgütü yandaşlarının bu eylemini kınıyoruz. Bunu cesaretlendiren ciddiyetsiz tutum münferit bir hadise değildir. Teröre hoşgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir. İlgili ülkelerin kamu otoritelerini, kamu düzeni ve güvenliği anlamında yaşanan vahim tabloya müdahale etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

"PKK'YA ZEMİN SAĞLAYAN BATAKLIĞI KURUTUN"

Bu vesileyle bir kez daha Avrupalı müttefiklerimizi, PKK’ya zemin sağlayan bataklık ortamını kurutmaya davet ediyoruz. Terör, insanlığın temel değerlerini ve Avrupa değerlerini tehdit eden müşterek bir tehdittir. Bu müşterek tehdide karşı mücadele, kararlılık ve ciddiyet isteyen bir meseledir.

Terörle mücadele noktasında Avrupalı ortaklarımızın performansı giderek zayıflamaktadır. Bu da demokratik değerleri savunmasız bırakmaktadır."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...