Özel hastanelerde para karşılığı rapor önleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Özel hastanelerde para karşılığı rapor önleniyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Özel hastane kurucularının üçte biri sağlık mensubu olacak. Hekim sayısı artırılacak. Bakanlık tarafından izin verilen hâller dışında rapor yazılamayacak. Bu hastaneler “İstirahat, iş göremezlik, ilaç ve ehliyet” için rapor verebilecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Sağlık Bakanlığı, Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre,  özel hastaneler sadece, tedavi ettiği hastaların istirahat, iş göremezlik, tedavide kullanılan ilaç, tıbbi cihaz, malzeme kullanımına yönelik sağlık raporları ile sürücü ve sürücü adayları için sağlık raporu düzenleyebilecek. Bakanlık tarafından izin verilen hâller dışında rapor veremeyecek. Böylece keyfi durumlar için para karşılığı sağlık raporu almanın önüne geçilecek. Özel hastanelerin sağlık raporu düzenleyebilmesi için hastane yatırımcılarının en az üçte birinin sağlık mensubu olması mecburi olacak. Sağlık raporu düzenleme izninin verilebilmesi için de iç hastalıkları, kulak burun boğaz, genel cerrahi, göz hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji veya fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlık dallarının hastane ruhsatında kayıtlı bulunması gerekecek. Ayrıca bu branştaki kurul üyesi hekimin hastanede tam gün esasına göre çalışması şartı aranacak. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...