'Parayla kaçakçılık' iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama: Dört müfettiş görevlendirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
'Parayla kaçakçılık' iddialarına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama: Dört müfettiş görevlendirildi

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Bazı basın gruplarında 'Gümrüklerde kaçakçılık faaliyetlerine göz yumuluyor' ve 'İngilizlerle gizli anlaşmalar imzalandığına' yönelik iddialara Cumhurbaşkanlığı'ndan yalanlama geldi. İletişim Başkanlığı açıklamasında "Dört müfettiş görevlendirildi. Bahse konu haberlerde geçen, “İngilizlerle gizli antlaşmalar imzalandığı” yönündeki iddialar da doğru değildir. İddia edildiği gibi bir anlaşmanın imzalanması söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında "Gümrüklerde kaçakçılık faaliyetlerine göz yumuluyor, casusluk faaliyetlerine izin veriliyor" iddiaları konu olmuştu. 

İlgili iddialara Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen kurum, konuyla  ilgili detaylı inceleme yürütmek üzere dört Ticaret Müfettişi'nin görevlendirildiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi: 

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Gümrüklerde kaçakçılık faaliyetlerine göz yumuluyor, casusluk faaliyetlerine izin veriliyor" şeklindeki iddialar doğru değildir.

'ANLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL'

Ülkemizde gümrük işlemleriyle ilgili denetimler, yasalar çerçevesinde aralıksız sürdürülmektedir. Bu denetimlerde belirlenen suçlar, savcılığa intikal ettirilmekte ve gereken kararlar da yargı tarafından verilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde yürütülen çalışmalar sonucunda, usulsüz şekilde işlem yaptığı tespit edilen beşi kamu personeli dokuz şahıs, Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili detaylı inceleme yürütmek üzere dört Ticaret Müfettişi de görevlendirilmiştir. 

Ayrıca bahse konu haberlerde geçen, “İngilizlerle gizli antlaşmalar imzalandığı” yönündeki iddialar da doğru değildir. İngiliz yetkililerle müşterek çalışmalar, üye olunan ortak uluslararası kuruluşlar vasıtasıyla yürütülmektedir. İddia edildiği gibi bir anlaşmanın imzalanması söz konusu değildir.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...