PKK terörünün finans kaynağına bir darbe daha: 6 milyon 400 bin kök kenevir ele geçirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
PKK terörünün finans kaynağına bir darbe daha: 6 milyon 400 bin kök kenevir ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl’de 6 milyon 400 bin kök kenevir ele geçirildiğini duyurdu. Bakan Soylu ayrıca kaçak göçmen ve sığınmacılarla ilgili son verileri paylaştı.

Türkiye'de PKK'nın gelir kapısı olan uyuşturucu üretim ve ticaretine darbe üstüne darbe vuruluyor. Güvenlik güçleri bu kapsamda yeni bir operasyona daha imza attı. Bingöl'ün Genç ilçesinde büyük miktar kök kenevir ve kubar esrar ele geçirildi. 

BAKAN SOYLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Operasyona ilişkin bilgi veren Bakan Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kökünü kurutana kadar devam! Bingöl Genç ilçesi Sağgöze Köyü kırsalında Jandarma Komando Timleri ve Güvenlik Korucularının 9 farklı noktada gerçekleştirdiği operasyonda; 6 milyon 400 bin kök kenevir 400 kilogram kubar kubar ele geçirildi" açıklamasında bulundu.

KAÇAK GÖÇMEN VE SURİYELİ SIĞINMACILARLA İLGİLİ SON BİLGİLER

Soylu ayrıca Türkiye'nin göç yönetimini sosyal medya hesabından paylaştığı bir kliple değerlendirdi. Soylu, insanlıktan, medeniyet kodlarından, merhametten, değerlerden ayrılmadan, korkmadan, provokasyonlarla değil akılla ve akılcı politikalarla bu süreci yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

"92 BİN KAÇAK GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ"

Türkiye'nin kaçak göçmen deposu olmadığını vurgulayan Soylu, birilerinin felaket senaryolarının gerçek olmadığını kaydetti. Soylu, bu yıl 92 bin kaçak göçmenin sınır dışı edildiğini belirtti.

2016'dan bugüne kadar sınırlarda henüz ülkeye girmeden engellenen insan sayısının 2 milyon 700 bine ulaştığını aktaran Soylu, "İran sınırındaki aldığımız etkili sınır tedbirleri ve ülke içinde yürüttüğümüz kaçak göçle etkili mücadele sonucu 2 milyon insanın girişi, yani Afgan göçmenin girişi önlendi." dedi.

3 MİLYON 629 BİN KİŞİ GEÇİCİ KORUMA ALTINDA

Umuda yolculuk eden insanlara el uzatıldığını belirten Soylu, Türkiye'de geçici koruma kapsamında 3 milyon 629 bin kişinin bulunduğunu söyledi. Soylu, İkamet izni ile yaşayanların sayısının 1 milyon 342 bin olduğunu kaydetti.

ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİ SAYISI

Türkiye'nin komşusuna sırtını dönmediğini aktaran Soylu, "Biz insanlığa da sırtımızı dönemezdik. Onurlu, gönüllü, güvenli geri dönüş yaklaşımıyla insanların tekrar ülkelerine, güvenli bölgelere geri dönmesini sağlıyoruz. Şu ana kadar 529 bin Suriyeli kardeşimiz bu kapsamda ülkelerine geri döndüler" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...