Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

PKK'nın İHA ve SİHA kabusu! İtirafçı olan teröristten dikkat çeken açıklamalar

PKK'nın İHA ve SİHA kabusu! İtirafçı olan teröristten dikkat çeken açıklamalar
Fotoğraf Başlığı PKK'nin IHA ve SIHA kabusu! Itirafçi olan teröristten dikkat çeken açiklamalar

İstanbul'da yürütülen terör soruşturmasında, Y.D. isimli terörist itirafçı oldu. İtirafçı terörist ifadesinde, İHA ve SİHA'ların örgütün kabusu olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

Türkiye'nin terörle mücadelesi sürüyor. Güvenlik güçleri son yıllarda hayata geçirdiği yeni stratejilerle terör örgütü PKK'nın belini kırdı.

Örgüt hareket edemez hale gelirken İstanbul'da soruşturma birimlerine ifade veren itirafçı terörist PKK'nın iç yüzünü anlattı. Örgütün eleman bulamadığını, Avrupa'da arayışta olduğunu belirtti. İtirafçı, İHA ve SİHA'ların örgütün kabusu olduğunu da söyledi. Terörist, sinyal kesici ve füze sistemleri arayışında olan örgüte, Batı'dan uzman desteği sağlandığını da öne sürdü.

BAKMADAN GEÇME
Kumpas yine masada! Bayraktar SİHA
HABER

Kumpas yine masada! Bayraktar SİHA'ya karşı PKK'ya Patriot kalkanı

MİT, PKK elebaşlarını SİHA’larla sahadan sildi
HABER

MİT, PKK elebaşlarını SİHA’larla sahadan sildi

Terör örgütü PKK, yapılan başarılı operasyonlarla iyice köşeye sıkıştı.

TRT Haber'in haberine göre; İstanbul'da yürütülen terör soruşturmasında, Y.D. isimli terörist itirafçı oldu. Terörist, örgütün gençlik yapılanması YPS'ye eleman bulunamadığını belirtti.

Örgütün bu sebeple Avrupa ülkeleri üzerinden yeni planlar kurduğu ortaya çıktı.

KAMPTA EĞİTİLEN TERÖRİSTLER ÖRGÜTE ELEMAN BULMAK İÇİN AVRUPA'YA GİDİYOR

İtirafçının iddiasına göre; örgüt deşifre olmayan teröristleri önce Kuzey Irak ve Suriye'de 3'er aylık eğitim kampına alıyor.

Ardından örgüt üyeleri Avrupa'ya gönderiliyor ve 4'er kişilik YPS birimleri oluşturuluyor. Örgüt üyelerinin ayrıca kültürel etkinlik adı altında Avrupa ülkelerinde birkaç günlük organizasyonlar düzenledikleri belirlendi.

Bu organizasyonlarda örgüt propagandası yapılarak yeni eleman kazandırılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

PKK'NIN İHA VE SİHA KABUSU

İtirafçı terörist ifadesinde, İHA ve SİHA'ların da örgütün kabusu olduğunu dile getirdi.

PKK'nın SİHA operasyonlarına karşı sinyal kesici ve füze sistemleri geliştirmek istediğini ifade etti.

Örgüte bu sebeple, ABD ve Avrupa ülkelerinden mühendis ve uzman personeller geldiği öne sürülüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.