PKK’ya sınır ötesinde büyük darbe vuruldu! PKK ağır kayıplar vererek geri çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
PKK’ya sınır ötesinde büyük darbe vuruldu! PKK ağır kayıplar vererek geri çekildi

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye Milli Ordusu, ABD desteğiyle Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesinde işgal ettiği bölgelerde varlığını sürdüren YPG/PKK’ya ağır bir darbe vurdu. SMO, cephe hatlarına sızma girişiminde bulunan PKK mensuplarını engelledi. Çıkan çatışmada çok sayıda terörist öldürüldü.

Suriye'de 2011’de başlayan iç savaşın ardından oluşan otorite boşluğundan faydalanan terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, ülkenin bir bölümünü işgal etti. ABD’nin DEAŞ ile mücadele bahanesiyle her türlü destek verdiği eli kanlı örgüt belli başlı yerlerde işgal varlığını hala sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçtiğimiz yıllarda aralıklarla düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekâtı ile YPG/PKK’nın beli büküldü. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırından temizlenen örgüt 45 kilometre güneye çekilmek zorunda kalmıştı.

Türkiye'nin olduğu gibi Suriye Milli Ordusu’nun da dönem dönem taciz atışları ve Türkiye'ye sızma girişimlerinde bulunmaya devam eden PKK/YPG’ye karşı mücadelesi devam ediyor.

Yerel güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK/YPG'li teröristler, işgal ettiği Tel Rıfat'tan güvenli bölgelerdeki askeri noktalara sızma girişiminde bulundu.

ÇOK SAYIDA KAYIP VERİP GERİ ÇEKİLDİ

Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güneyinde bulunan örgüt işgalindeki Meranaz köyünden cephe hatlarına sızmaya çalışan teröristler, nöbet tutan SMO mensuplarıyla çatıştı.

Sızma girişimleri engellenen ve çatışmalarda kayıplar veren PKK/YPG'li teröristler çekilmek zorunda kaldı.

Teröristler, sızmaya çalıştıkları bölgelere ayrıca karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı düzenledi.

Terör örgütü PKK/YPG, 7 yılı aşkın süredir işgalinde tuttuğu Tel Rıfat ve Münbiç'ten SMO cephe hatlarına sızma girişimlerinde bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...