Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş depreminin maliyetini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kahramanmaraş depreminin maliyetini açıkladı

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Elazığ'da düzenlenen bir panelde konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Son depremin (Kahramanmaraş) Türkiye Cumhuriyeti'ne maliyeti 120 milyar dolardır" dedi.

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 yıl geçti. Depremin yıl dönümünde kentte "Deprem riskiyle yüzleşmek, bilinçli toplum, güvenli gelecek" konulu bir panel düzenlendi. Bu panelde Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin maliyetine dair önemli bir açıklamada bulundu.

Düzenlenen panele Elazığ Vali Yardımcısı Recep Gündüz, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinççi, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Fırat Üniversitesi (FÜ) eski rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, FÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, akademisyenler, kentsel dönüşüm uzmanları, müteahhitler, inşaat sektörü çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

"DEPREMİN MALİYETİ 120 MİLYAR DOLAR"

Geçen sene Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan depremlere değinen Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Depremden kurtulamazsınız. Bu işin başı, ekonomidir. Son depremin Türkiye Cumhuriyetine maliyeti 120 milyar dolardır" dedi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) eski rektörü Prof. Dr. Fevzi Bingöl'ün moderatörlüğünde gerçekleşen panelde deprem gerçeği, deprem öncesi alınacak tedbirler ve kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...