Deprem'de 100'lerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem'de 100'lerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Antakya ilçesinde, 'Cennetten bir kare' notuyla satışa çıkarılan 250 daireli Rönesans Rezidans depremde yerle bir oldu. Yüzlerce kişiye mezar olan rezidansın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ilde yıkıma sebep oldu. Binlerce bina enkaz yığınına döndü, 50 binden fazla insan canından oldu. Son yılların en büyük felaketi olarak kayıtlara geçen deprem en çok Hatay'da can ve mal kaybına sebebiyet verdi. Antakya'da yapımının 2012'de tamamlandığı belirtilen, 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans da depremde yerle bir olan yapılardan biriydi.  Deprem sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında, rezidansın yapımında ihmali olanlar tek tek yakalanıyor. 

YAPI DENETİM SORUMLUSU TUTUKLANDI

Yaklaşık 1000 kişinin hayatının kaybettiği Rönesans Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İzmir'de gözaltına alınan Çinçinoğlu, işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Rönesans Sitesi'nin yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, 11 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Coşkun'un yurt dışında olduğu belirlenen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için de Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosunca 28 Şubat'ta iade talepnamesi ve kırmızı bülten çıkarılması isteği Adalet Bakanlığına iletilmişti.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...