Rüşvet çarkı deşifre edildi! 3 ilde tapu müdürlüğüne operasyon: 79 şüpheli kıskıvrak yakalandı

- Güncelleme:
Rüşvet çarkı deşifre edildi! 3 ilde tapu müdürlüğüne operasyon: 79 şüpheli kıskıvrak yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Silivri Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı verilen 93 şüpheliden 79’u İstanbul, Edirne ve Konya’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Rüşvet çarkının deşifre edildiği operasyonu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik çalışma başlattı.

Ekiplerce yapılan incelemelerde, 25 Nisan-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında, Silivri Tapu Müdürlüğü'nde görev yapan bazı kişilerin işlemleri öne alarak ve usulsüz işlem tesis ederek rüşvet yoluyla maddi menfaat temin ettiğini tespit etti.

ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLUI OPERASYON

Teknik ve fiziki takibin ardından, aralarında müdürlük personellerinin de bulunduğu 93 şüphenin adreslerini belirleyen ekipler, şüphelilere yönelik İstanbul, Edirne ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Üç ile düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 93 şüpheliden 79’u yakalandı.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...