Sağanak İstanbul barajlarına yaradı: Doluluk oranı 34'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağanak İstanbul barajlarına yaradı: Doluluk oranı 34'e yükseldi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uzun süredir tehlike çanlarının çaldığı İstanbul barajlarından bu kez sevindiren rakamlar geldi. Son haftalarda etkisini artıran sağanak ile beraber baraj doluluk oranları da yükseldi. Megakente su sağlayan 10 barajda toplam su miktarı, aylar sonra yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. İSKİ'nin paylaştığı verilere göre doluluk oranı yüzde 34'e yükseldi. İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranları...

İstanbul son yıllarda kuraklıkla karşı karşıya kalmış durumda. Yağışların azalmasına bağlı olarak İstanbul barajları da son zamanlarda kırmızı alarm vermeye başladı. Öyle ki megakente su sağlayan barajların su miktarı yüzde 16'lara kadar geldi. Ancak kışın erken gelmesi ve sağanakların etkisini artırması ile bu oran yükseldi. 

İstanbul barajlarının doluluk oranları aylar sonra yüzde 34'e yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) verilerine göre  megakentte barajlardaki toplam doluluk oranı 4 Aralık 2023 Pazartesi günü yüzde 34,02 olarak ölçüldü.

Sağanak İstanbul barajlarına yaradı: Doluluk oranı 34'e yükseldi

DOLULUK ORANI İKİYE KATLANDI

Son günlerde etkisini artıran yağışların ardından 11 Kasım'da yüzde 16,18 seviyelerine kadar gerileyen barajlardaki doluluk oranı yükselişe geçti ve barajların doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 34,02'ye yükseldi. Toplamda 10 barajın toplam doluluk oranı yüzde 34,02  olarak kaydedildi.  İstanbul'daki barajların doluluk oranları ise şu şekilde:

Darlık Barajı: %48,45

Elmalı Barajı: %78,92

Terkos Barajı: %18,58

Alibey Barajı: %42,09

Büyükçekmece Barajı: %21,33

Sazlıdere Barajı: %16,09

Istrancalar Barajı: %27,99

Kazandere Barajı: %13,69

Pabuçdere Barajı: %9,31

ÇANAKKALE'DE DE BARAJLARIN DOLULUK ORANI YÜKSELDİ

Kasım ayında metrekareye 240 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale'de, ölçümler tarihinin en yüksek kasım ayı yaşandı, sağanak, barajlardaki doluluk oranının iki kat artmasını sağladı. Barajlarda ekim başına göre iki katı artış ve yüzde 70 doluluk oranı oldu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...