Sağanak İstanbul barajlarına yaradı! İSKİ verileriyle güncel doluluk oranları

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sağanak İstanbul barajlarına yaradı! İSKİ verileriyle güncel doluluk oranları

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'da 5 gün boyunca süren kuvvetli sağanak barajlarda su seviyesini artırdı. Barajlar 17 milyon 700 bin metreküp su alırken, bir baraj ise doluluk oranını yüzde 8.82 oranında artırdı. İşte İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarında son durum...

Eylül ayının son günlerinde yurt genelini etkisi altına alan sağanak, İstanbul'da 5 gün boyunca hissedildi. Sel ve su baskınlarına neden olan ve hayatı yer yer zorlaştıran sağanaklar, kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olan İstanbul'da barajların doluluk oranını ise artırdı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 28 Eylül'de yüzde 22,41 seviyelerine kadar gerileyen barajlardaki doluluk oranı, son yağışlarda barajların 17 milyon 700 bin metreküp su alması ile birlikte yüzde 23,49'a yükseldi.

ALİBEY BARAJINDA YÜZDE 8'LİK ARTIŞ

Sağanağın en olumlu etkilediği baraj Alibey oldu. 5 gün önce yüzde 16,06 doluluk oranına sahip Alibey Barajı yağışlarda 3 milyon metreküp su aldı. Barajın doluluk oranı yüzde 8,82 artarak 24,88'e çıktı.

Son yağışlarla birlikte doluluk oranları Büyükçekmece Barajı'nda yüzde 3,65'ten 4,4'e,
Elmalı Barajı'nda yüzde 13,85'ten 18,71'e,
Pabuçdere Barajı'nda yüzde 2,53'ten 2,63'e,
Sazlıdere Barajı'nda yüzde 7,87'den yüzde 9,53'e,
Terkos Barajı'nda yüzde 10,24'ten 12,61'e yükseldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...