Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Şanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri

Şanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde yaşanan toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlatıldı. İlk incelemelere göre su seviyesinin azaldığı barajda dar bir alan sıkışan balıkların, oksijen yetersizliği nedeniyle öldüğü düşünülüyor.

Kaydet
a- | +A

Şanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Çevre sakinleri ve çobanlar tarafından fark edilen durum Siverek Kaymakamlığı ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne bildirdi. Toplu ölümlerin yaşandığı bölgeye giden ekipler sudan numune aldı.

Şanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri
Başlık ResmiŞanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri

OKSİJEN SEVİYESİ YETERSİZ

Bölgede yağış olmaması nedeniyle barajdaki su seviyesinin çok düştüğünü söyleyen Siverek Belediyesi çevre mühendisi Şükrü Karaca bu yüzden balıkların bu dar alanda sıkıştığını belirtti. Karaca, "Durum böyle olunca su içerisindeki oksijen miktarı azaldı ya da bitme seviyesine geldi. Yaşanan toplu balık ölümlerinin oksijen seviyesinin yetersizliğinden kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Şanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri
Başlık ResmiŞanlıurfa Hacı Hıdır Baraj Göleti’nde toplu balık ölümleri

BAKMADAN GEÇME
Şanlıurfa
HABER

Şanlıurfa'da tarihi değiştirebilecek çalışma!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.