Şap hastalığı nedeniyle üç ilçede alarm! İlçe Tarım ve Orman Müdürü duyurdu, yasak geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şap hastalığı nedeniyle üç ilçede alarm!  İlçe Tarım ve Orman Müdürü duyurdu, yasak geldi

GÜNDEM Haberleri

Konya’nın Hüyük ilçesinde bir hayvanda şap hastalığı görülmesi sebebiyle üç ilçeye bağlı bazı dış mahallelerde hayvan hareketliliğinin yasaklandığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklamayı Hüyük Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş yaptı.

Son dönemlerde sıklıkla görülen şap hastalığı nedeniyle pek çok kez köylerde hayvanların giriş çıkışlarına yasaklar getirilmişti. Bunun ardından Konya'da da şap hastalığı nedeniyle Hüyük ilçesinde hayvanlara yönelik yasak geldi. 

ÜÇ İLÇEDE HAYVAN HAREKETLİLİĞİNE YASAK

Hüyük Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş, yaptığı açıklamada, ilçede görülen şap hastalığı dolayısıyla bir takım tedbirlerin alındığını belirterek, “Koruma ve gözetim bölgesinde olan Hüyük ilçesi Çamlıca, Başlamış, Burunsuz, İmrenler, Köşk ve Selki mahallelerinde, Beyşehir ilçesi Karaali ve Gökçekuyu mahallelerinde, Ilgın ilçesi Gökbudak ve Dığrık mahallelerinde hayvan hareketliliği yasaklanmıştır. İdari ve fenni tedbirler uygulanacak olup, vatandaşlarımızın konu hakkında duyarlı olmaları rica olunur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...