Şebeke suyu 211 kişiyi hastanelik etti! Zehirlendiler, belediyeden 'içmeyin' uyarısı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Şebeke suyu 211 kişiyi hastanelik etti! Zehirlendiler, belediyeden 'içmeyin' uyarısı yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Amasya Taşova'da şebeke suyundan içen 211 kişi bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Olayın ardından Taşova Belediyesi 'şebeke suyu içilmemesi' uyarısında bulundu.

Şebeke suyu nedeniyle çok sayıda kişi hastanelik olunca belediyeden uyarı gecikmedi. Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre, birçoğunun çocuk hasta olduğu, toplamda 211 kişinin iddiaya göre içtikleri şebeke suyundan dolayı mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti ile Taşova Devlet Hastanesi’ne geldikleri belirtildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Taşova Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız, şehir içme suyu şebekemiz deposunda genel bakım ve temizlik yapıldığından su kesintisi bir süre daha devam edecektir” denildi. İlçede şebeke suyu boru hattında bir onarım çalışması yapıldığı, zehirlenmenin bundan kaynaklanmış olabileceği öğrenildi.

İKİNCİ BİR UYARIYA KADAR 'İÇMEYİN' 

Konuyla ilgili olarak Taşova Belediyesi sosyal medya hesabından, ikinci bir duyuruya kadar içme suyu olarak kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, “İlçemiz şebeke suyunun, yeni bir duyuruya kadar tedbir amaçlı olarak 'içme suyu' için kullanılmamasını önemle rica ederiz” denildi. Hastaneye başvuranların tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Şebeke suyu 211 kişiyi hastanelik etti! Zehirlendiler, belediyeden 'içmeyin' uyarısı yapıldı

"İNCELEME SÜRÜYOR"

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü’nün tavsiyesi üzerine içme suyu hattında kesintiye gidildiğini ve alınan numunelerin ardından depoda temizlik çalışması gerçekleştirildiğini anlatan Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, "Su tahlilleriyle ilgili sonuç birkaç gün sürecek. Tedbir amaçlı bu yola başvurduk. Ama vakaların nereden çıktığıyla alakalı husus kesin değil. Akşam saatlerinden itibaren şebekeye yeniden suyu bağlamış olacağız. Sabaha kadar su sirkülasyonunun sağlanacağı süre içerisinde hatlardan su içmemeleri ve hazır su kullanmaları vatandaşlarımızdan ricamızdır" diye konuştu.

"SUDAN ZEHİRLENDİĞİMİ TAHMİN EDİYORUM"

Hastanede tedavi edilen vatandaşlardan Erhan Gündüz ise "Sudan zehirlendiğimi tahmin ediyorum. Son 4 saat içinde sadece su içtim. Şebeke sularında daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. Hastaneye gittiğimde olayın sadece bizimle alakalı olmadığını gördük. Orada yüzlerce kişi vardı" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...