Seçil Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan: Ben biraz safım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fon vaadiyle ünlü futbolcuları dolandıran Seçil Erzan hâkim karşısına çıktı. Arda Turan “Nefsime yenik düştüm, 13,9 milyon dolar verdim. Ben safım. Saf olmasam bu kadar parayı verir miydim? Paramı aldıktan sonra Seçil yatmasın, umurumda değil” dedi. Muslera da ana parasını kurtardığına sevindiğini söyledi.

Yüksek kâr vaadiyle aralarında ünlü teknik adam Fatih Terim ile futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün yargılanmasına devam edildi. Davaya tutuksuz beş sanık da katıldı. Daha önceki duruşmalarda bulunmadıkları gerekçesiyle haklarında zorla getirilme kararı çıkan Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan bu sefer hazır bulundu.

Seçil Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan: Ben biraz safım - 1. Resim

MUSLERA: 1.2 MİLYON $ VERDİM

İspanyolca tercüman aracılığıyla ifade veren Galatasaray’ın Uruguaylı millî kalecisi Muslera “Seçil Erzan’ı 2011’de banka çalışanı olarak tanıdım. Bankadan finans işiyle ilgili olan üst düzey yöneticiler arayarak tekliflerde bulunuyorlardı. Sonra Erzan aramaya başladı, iki aylık sürede yüzde 35’lik kazanç teklif etti. Bunun üzerine bankadaki hesabımdan 1.2 milyon dolar çekip Musa Mert Çetin’e (futbolcu menajeri) verdim. O da Erzan’a teslim etti. Paranın geri ödeneceğine dair yazılı belge aldım ancak elime sadece 700 bin dolar geçti. Herhangi bir kazancım olmadı. 6 Şubat’taki depremleri bahane göstererek sürekli beni oyaladı” dedi.

Seçil Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan: Ben biraz safım - 2. Resim

BELÖZOĞLU: HİÇ PARA ALMADIM

Belözoğlu da “Seçil Erzan, bana ‘Ne kadar çok para verirsen kârın o kadar yüksek olur’ dedi. Arkadaşlarımdan borç da alıp 4 milyon 290 bin doları Volkan Bahçekapılı’ya (Fatih Terim’in kız Buse Terim’in eşi) teslim ettim. O da Seçil Erzan’a götürdü. Ancak hiç para almadım. Bu işin arkasında kim varsa hepsinden şikâyetçiyim. Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi. ‘Fatih Terim fonu’nu ilk defa duydum. Biz tamamen bankadaki fona katılmıştık” diye konuştu.

Seçil Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan: Ben biraz safım - 3. Resim

TURAN: ZARARIM 7.5 MİLYON $

Arda Turan ise “Hayatım boyunca hiç faiz almamış biriyim. Seçil Erzan ‘Paranı mevduat yerine fona koyalım. Bu faiz değil’ diye teklifte bulundu. Beni ikna etti, nefsime yenik düştüm. Bana çok kâr vadetmedi. 10 milyon dolar istedi. Taşınmazlarımı sattım, borç aldım 13 milyon 900 milyon dolar verdim. 6 milyon 400 bin dolarını geri aldım. Seçil kendisini ‘bankacıların yıldızlarından’ gösterirdi. Bu olaydan banka da sorumlu. Seçil’i hiç tehdit etmedim. 7.5 milyon dolar zararım var. Fatih Terim büyüğümüzdür, o yüzden onunla bankaya gittim” ifadelerini kullandı. Erzan hakkında etkin pişmanlık hükümleri uygulanmasına rızasının olup olmadığı sorulan Turan “Ben paramı alırsam hiç yatmasın, beni ne ilgilendirir” yorumunda bulundu. Emre Çolak’ın (eski futbolcu= fona girmesi için Seçil Erzan’a telkinde bulunup bulunmadığı sorusun üzerine de Arda Turan “Erzan bana, Emre Çolak’a gideceğini söylemişti; ‘Arda fona para sokmamız lazım ki, çalışsın’ diyordu. Emre (Belözoğlu) abi beni arayınca gerçeği anladım. Hâlâ bile inanmak istemiyorum. Ben bu konularda biraz safım. Eğer öyle olmasam bu kadar parayı verir miydim” sözleriyle kendini savundu.

Seçil Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan: Ben biraz safım - 4. Resim

“BÜTÜN PARAYI TERİM’E VERDİM”

Suçlamaların odağındaki Seçil Erzan “Bir hata yaptım, beni borç batağına sürüklediler. Benden para istediklerinde itiraz etmeden veriyordum. Çünkü türlü türlü şantajlara maruz kalıyordum. Arda Turan bana 10 milyon 736 bin dolar verdi, 7 milyon 920 bin dolarını geri aldı. Arda belgeleri getirsin. Yok öyle bir şey aklımı oynatacağım yok. Bütün herkesin hesap hareketleri tek tek çıkarılsın. Fatih Terim bir dönem zarar etmişti, bana 300 bin dolar verip ‘Ne yaparsan yap bu parayı değerlendir’ dedi. Sonra da 1 milyon dolar getirdi. Özellikle 2022 Ocak’tan 2023 Nisan ayına kadar yatırılan bütün tutarları Fatih Terim’e verdim. Arabam yolun ortasında durduruluyordu, bagajım açılıyordu ve paralar içinden alınıyordu. Terim’in kredi borcunu defalarca öteledim. Ben kendisine bir fon kuracaktım, öyle bir planım vardı ama olmadı. Babamın kefen parasını bile aldılar. Mesela Semih Kaya (eski futbolcu) 10 Nisan’da bankaya gidiyor ama hiç para almadım diyor. Oysa 4 milyon 275 bin dolar fazla aldı benden” şeklinde konuştu. Duruşma ertelendi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...