Sezgin Tanrıkulu'nun TSK iftirasına CHP'den ilk tepki: Kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sezgin Tanrıkulu'nun TSK iftirasına CHP'den ilk tepki: Kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik, "15 köylü helikopterden atıldı" iftirasına CHP'den de sert tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, durumun parti içinde görüşüleceğini söylerken, "TSK'yı töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik "TSK, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı" diyen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında açıklama yaptı.  

CHP HAREKETE GEÇTİ: KABUL EDİLEMEZ

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Sözcüsü Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" diye konuştu.

https://twitter.com/faikoztrak/status/1700544515474387060

MSB'DEN SERT CEVAP: GAFLET VE DALALET İÇİNDE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatırken, Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaptı.

MSB'nin açıklamasında "Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve delalet içindedirler" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Tanrukulu hakkında soruşturma alçıldığını bildirmiş, yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, 08/09/2023 tarihinde TV100 isimli kanalda yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak yapmış olduğu yorumlarından dolayı 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesinde düzenlenmiş olan 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verilmişti.

NE OLMUŞTU? 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çıktığı bir canlı yayında, "Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız" diye konulmuştu. 

Tepkilerin odağına yerleşen Tanrıkulu'nun iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan da tepki gelmişti. MSB'den yapılan açıklamada, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele ettiği vurgulanmış ve iddiaların 'iftira' olduğu aktarılmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...