MSB, İncirlik iddiasına noktayı koydu: SİHA’yı vuran jet Ürdün’den geldi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
MSB, İncirlik iddiasına noktayı koydu: SİHA’yı vuran jet Ürdün’den geldi

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Filistin ve İsrail arasındaki çatışma, sınır ötesi operasyonlar ve ABD tarafından Suriye’de düşürülen SİHA hakkında bilgi verdi.

SİHA’yı vuran savaş uçağının İncirlik’ten kalktığı iddiası için “Tamamen spekülasyon” diyen MSB “Böyle bir durum söz konusu değil. ABD, genelde iki üssü kullanıyor. Bunlardan biri Ürdün, diğeri Musul. O uçak da Ürdün’den kalktı” ifadesini kullandı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk de bilgilendirme toplantısında, PKK/YPG’yi hedef alan Suriye ve Irak’taki hava harekâtlarındaki son durumu özetledi: Bir haftada 252 terörist etkisiz hâle getirildi. Böylece, bu yıl içinde etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 1.640’a ulaştı... Aktürk, operasyonlarda bölücü terör örgütünün Suriye ve Irak’taki tesislerinin hedef alındığını, içinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depo ile örgütün gelir kaynaklarından oluşan 194 hedefin imha edildiğini söyledi.

TAHLİYE HAZIRLIKLARI TAMAM

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların yakından takip edildiğini belirten Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, TSK’nın, Filistin’e insani yardım götürmek ve bölgedeki vatandaşlarımızın tahliyesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi ve “Talimat bekliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...