Selçuk Bayraktar'dan ABD'ye 'SİHA' göndermesi: Kuş ölür sen uçuşu hatırla

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Selçuk Bayraktar'dan ABD'ye 'SİHA' göndermesi: Kuş ölür sen uçuşu hatırla

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

MİT'in Suriye'deki operasyonunda ABD'nin Türkiye'ye ait SİHA'yı düşürmesine İHA/SİHA'ların öncüsü BAYKAR'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'tan imalı bir gönderme geldi. İranlı şair Füruğ Ferruhzad'ın şiirinden alıntı yapan Bayraktar, "Kuş ölür sen uçuşu hatırla" ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde MİT'in Suriye'de başlattığı operasyon sonrası Amerikan birliklerine fazla yaklaşan bir Türk SİHA'sının ABD savaş uçaklarınca düşürüldüğü öğrenilmişti. Pentagon, geride kalan gün, Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlarda kullandığı bir SİHA'yı Suriye'de düşürdüklerini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, yaşananlardan 'üzüntü' duyduklarını söyleyip, "Türkiye, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerimizden, bu nedenle bu olay üzücü" açıklamasında bulunmuştu.

Skandala 'meşru müdafaa' kılıfı uyduran Pentagon, "ABD askerleri yaralanmadı, Türkiye’nin kasıtlı olarak ABD askerlerini hedef aldığına dair bir belirti yoktu" diyerek kendisiyle çelişti.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ŞİİRLİ GÖNDERME: KUŞ ÖLÜR SEN UÇUŞU HATIRLA

Yerli ve milli İHA/SİHA'ların öncüsü BAYKAR'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, NATO müttefiki ABD'nin Türkiye'ye ait SİHA'yı Suriye'de düşürmesine gönderme yapan bir paylaşımda bulundu.

İranlı şair Füruğ Ferruhzad'ın şiirinden alıntı yapan Bayraktar, "Kuş ölür sen uçuşu hatırla" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Selcuk/status/1710356743086055469       

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...