Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son dakika! Adalet Bakanlığı'ndan fahiş fiyat düzenlemesi: Deprem fırsatçılarına 5 yıla kadar hapis cezası geliyor

Son dakika! Adalet Bakanlığı'ndan fahiş fiyat düzenlemesi: Deprem fırsatçılarına 5 yıla kadar hapis cezası geliyor
Başlık ResmiSon dakika! Adalet Bakanligi'ndan fahis fiyat düzenlemesi: Deprem firsatçilarina 5 yila kadar hapis cezasi geliyor

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa tasarısı için teknik çalışma başlattı. Bakan Bozdağ, geçtiğimiz günlerde düzenlemenin sinyalini vermişti.

Kaydet
|

Türk Ceza Kanunu'na (TCK) eklenecek maddeyle, deprem ve salgın dönemlerinde ürünlerin, kiraların fiyatlarında fahiş artış yapanlara ağır cezalar geliyor...

BAKAN BOZDAĞ ÇALIŞMA TALİMATI VERDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Bakanlık, deprem ve salgın dönemlerindeki fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yeni yasal düzenleme için teknik çalışma başlattı.

Çalışmaları devam eden düzenlemeye göre, TCK'ye yeni bir madde eklenerek, deprem ve salgın dönemlerinde fırsatçılık yapanlara hapis cezası verilecek. Deprem ve salgın dönemlerinde kiraların ve ürünlerin fiyatlarını fahiş oranda artıranlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu kişilere adli para cezası verilecek.

TBMM GÜNDEMİNE GELECEK

Depremler sonrasında kiraların yanı sıra nakliye ve taşınma ücretlerini artıranlar da bu düzenleme kapsamında değerlendirilecek.

Yeni düzenlemenin ilerleyen günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Konya
HABER

Konya'da deprem fırsatçılarına af yok: Fahiş fiyat uygulayan emlakçı ve ev sahiplerine 100 bin lira ceza

SİNYALİ VERMİŞTİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 25 Şubat'ta Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, depremlerin ardından ceza mevzuatı ve cezai yaptırımlar konusunda bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtmişti.

Bakan Bozdağ, "Çok ağır cezalar öngören düzenlemeler yapacağız ama bu düzenlemeler özel düzenleme olacak, böylesi zamanlarda uygulama imkanı bulacak. Gördük ki mevcut ceza kanunumuz bu konuda yeterli değil." açıklamasında bulunmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.