Beştepe'de asgari ücret zirvesi: TİSK ve TÜRK-İŞ'ten Erdoğan'a teşekkür ziyareti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Asgari ücrete ara zammın belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş ve TİSK başkanlarını kabul etti.

Asgari ücretin belli olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Genel Başkanı Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı Beştepe'de kabul etti.

Asgari ücrete yapılan zam için teşekkür niteliğnideki ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede Erdoğan’a, Akkol tarafından üzerinde 16 Türk devletini temsil eden simgelerin ve Türk bayrağının yer aldığı bir hediye takdim edildi.

Resim

ERDOĞAN'DAN "HAYIRLI OLSUN" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin kamuoyuna duyurulmasının ardından sosyal medyadan "hayırlı olsun" temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:  "Asgari ücret temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum." 

ASGARİ ÜCRET YÜZDE 40 ZAMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2023 yılının ikinci altı ayında asgari ücret yüzde 34 zamla net 11 bin 402 TL'ye brüt ise 13 bin 414 lira 50 kuruş çıkarıldığını duyurdu.

İŞVERENE MALİYETİ 15 BİN TL

Yeni asgari ücretin işverene aylık maliyeti ise 15 bin 762 lira 4 kuruş oldu. Bu rakamın, 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşu SGK primi (işveren payı), 268 lira 29 kuruşu işveren işsizlik sigorta primi kalemlerinden oluştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...