Son dakika: Suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş Alanya'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün 'iş yerine giderken pusu kurularak öldürülmesi' için talimat veren ve 8 yıldır her yerde aranan firari 'Şerafettin Dadaş' yakalandı.

Son dakika haberi: Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün 2015 yılında öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin 'azmettirme suçundan' her yerde aranan suç örgütü yöneticisi Şerafettin Dadaş Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüklerince 15 Haziran 2015'te Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün iş yerine giderken pusu kurularak öldürülmesi talimatını veren, 'suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçundan 8 yıldır aranan Dadaş'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde olduğu belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonunda firari Dadaş, Alanya ilçesinde yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Milletimizin huzurunu kaçıran şehir eşkiyalarına göz açtırmayacağız. Çökerteceğiz. Organize suç örgütlerinin inlerine gireceğiz, onlara nefes aldırmayacağız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

20 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Öte yandan 2018 yılında görülen davada tutuklu sanıklar Mustafa Taştan, Mehmet Ayhan, Özgür Tecer, Şerafettin Dadaş, Tuncer Sobacı ve İdris Demirel hakkında karar açıklanmış, Mustafa Taştan'a 'tasarlayarak öldürmeye azmettirmek', Tuncer Sobacı ve İdris Demirel'e ise 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Şerafettin Dadaş, Özgür Tecer ve Mehmet Ayhan ise 'öldürme eylemine yardımcı oldukları' suçlaması ile 20'şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...