Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin meselesinde kalıcı çözümün başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan sağlanamayacağı vurgulanırken, Türkiye’nin kalıcı barış için uluslararası alanda mücadele vermeye devam edeceği belirtildi.

İsrail-Hamas çatışmasında 15 gün geride kalırken, israil'in hastaneye düzenlediği kanlı saldırı Gazze'deki krizi derinleştirdi. Abluka altındaki Gazze'de elektriğe, suya ve gıdaya erişimi olmayan milyonlarca Filistinli için Türkiye'nin öncülük ettiği barış ve ateşkes görüşmeleri sürüyor.

Gün içinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Uganda Cumhurbaşkanı Museveni ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşen Erdoğan akşam saatlerinde de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Gazze'deki son durum ve yaşanan süreç ele alındı.

ATEŞKES İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin insani yardımlarının Gazze'ye ulaşması ve yaralıların gerekli hallerde Türkiye'de tedavi edilebilmesi için çaba harcadığını ve bölgede bir an önce ateşkesin çalıştırılması için çaba gösterdiğini belirtti.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin meselesinde kalıcı çözümün 1967 sınırlarında, başkentin Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan sağlanamayacağını, Türkiye'nin kalıcı barış için uluslararası alanda mücadele ettiğini devam ettireceğini de ifade etti.

GAZZE'DE CAN KAYBI 4 BİNİ GEÇTİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 1756'sı çocuk 4 bin 385 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarında Gazze'de 248 kişinin daha hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanın 15'inci gününde Gazze'deki toplam can kaybı 1756'sı çocuk, 967'si kadın olmak üzere 4 bin 385'e, yaralı sayısı da 13 bin 561'e yükseldi.

7 HASTANE VE 25 SAĞLIK MERKEZİ HİZMET DIŞI

Bakanlık, hava saldırıları ve yakıtın tükenmesinden dolayı Gazze Şeridi'nde 7 hastane ve 25 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını aktardı.

Hastanelerde doluluk oranı yüzde 150'yi aşarken, gelen yaralı ve hastalara hizmet verebilmek için çok sayıda çadır kurulmak zorunda kalındığı vurgulandı.

Öte yandan günler sonra Refah sınır kapısından insanı yardım taşıyan ilk tırlar giriş yaptı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...