Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Gündemde yapılandırma paketi ve EYT var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Gündemde yapılandırma paketi ve EYT var

GÜNDEM Haberleri

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Saat 15.15'te başlayan toplantının ana gündemi yine ekonomi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.15'te başladı. Toplantıda ana gündemin ekonomi olması beklenirken, devlete olan borçlara yönelik Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi kabinenin gündemine gelecek. Erdoğan’ın yapılandırma paketinin detaylarını kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.

EYT DÜZENLEMESİ VE GIDA ENFLASYONU DA MASADA

Kabinede ekonomiye ilişkin bir diğer başlık ise Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin takvimi olacak. Yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın emeklilik hakkına kavuşacağı EYT düzenlemesinin yasalaşma süreci ayrıntılı olarak görüşülecek. Bundan önceki toplantılarda olduğu gibi gıda enflasyonu da yine masada olacak. Bu çerçevede Tarım Kredi Kooperatifleri, Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin vatandaşlara ‘ucuz ürün’ tedarik etme konusunda atacağı adımlar konuşulacak. 

Diğer yandan, Meclis’te başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif için mesai devam ediyor. Anayasa Komisyonunda düzenlemenin müzakereleri bu hafta da sürecek. Bu konuda gelinen aşamanın da Kabine üyelerince görüşülmesi bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU BİLGİ VERECEK

Geçtiğimiz hafta ABD’de mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temasları hakkında kabine üyelerine bilgi verecek.

Ayrıca, önceki gün İsveç’te Kur’ân-ı kerimin yakılması olayıyla ilgili olarak kınamanın yanı sıra bu ülkeye karşı nasıl bir tavır alınacağının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...