Son dakika: AYM seçimlere 5 ay kala 3 siyasi parti kapattı: Kararın gerekçesini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: AYM seçimlere 5 ay kala 3 siyasi parti kapattı: Kararın gerekçesini açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi yerel seçimlere 5 ay kala 3 siyasi partiyi kapattı. AYM, kararın gerekçesini açıkladı.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Türkiye, yavaş yavaş yerel seçimlere doğru gidiyor... Siyasi partiler hazırlıklarını hızla sürdürürken Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken bir karar çıktı.

3 PARTİ KAPATILDI

Anayasa Mahkemesi yaklaşık 5 ay sonra yapılacak yerel seçimler öncesi bazı siyasi partileri kapattı.

Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Değişim ve Demokrasi Partisi, Yeni Dünya Partisi ve Yeniden Birlik Partisi'ne ilişkin açtığı davalarda nihai kararı aldı.

GEREKÇE AÇIKLANDI

AYM, Yeni Dünya Partisi'nin üst üste iki kez büyük kongresini süresinde yapmadığı; Yeniden Birlik Partisi ile Değişim ve Demokrasi Partisi'nin "ilk büyük kongresini süresinde yapmadığı ve zorunlu organlarını oluşturmadığı" gerekçeleriyle 'kendiliğinden dağılma hali' ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona ermesine hükmetti. 

MAL VARLIKLARI HAZİNEYE GEÇTİ

Ayrıca bu partilerin mal varlıkları Siyasi Partiler Kanunu gereği hazineye geçti.

YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Anayasa Mahkemesi'nin 3 partiye ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...