İYİ Parti ittifaksız seçimde ısrarcı: Sözcü Zorlu 'CHP ile ittifak olabileceği' iddiasına açıklık getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Parti ittifaksız seçimde ısrarcı: Sözcü Zorlu 'CHP ile ittifak olabileceği' iddiasına açıklık getirdi

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, "İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapabileceği" şeklindeki iddiaya cevap verdi. Sözcü Zorlu, "Kongreden çıkacak sonuç ile kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulumuzun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak." dedi.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi geride kaldı, siyaset yerel seçimlere odaklandı. Partilerin seçim hazırlıkları devam ederken İYİ Parti, 81 ilde ve tüm ilçelerde kendi adayları ile seçmenin karşısına çıkacağını açıkladı.

'CHP İLE İTTİFAK YAPILACAĞI' İDDİASI

Bu kapsamda İzmir ve Eskişehir büyükşehirleri dahil birçok yerde adayını duyuran İYİ Parti'nin 'CHP ile ittifak yapabileceği' şeklinde haberler gündeme geldi. İYİ Parti'den konuya ilişkin yapılan açıklamada söz konusu iddia yalanlandı.  

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısısı düzenledi. Zorlu, seçimlere ilişkin kararını duyurdu.

Zorlu, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

"81 İLDE KENDİ ADAYLARIMIZLA ÇIKACAĞIZ"

CHP'nin gelecek ay yapılması planlanan kurultayında değişim olması halinde "İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapabileceği" yorumları hatırlatılan Zorlu, "Kongreden çıkacak sonuç ile kararımız arasında hiçbir ilişki yoktur. İYİ Parti, Genel İdare Kurulumuzun kararı doğrultusunda 81 ilde adaylarını çıkaracak." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ittifaksız seçimde ısrarcı: Sözcü Zorlu 'CHP ile ittifak olabileceği' iddiasına açıklık getirdi

"ADAYLARIMIZI AÇIKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Zorlu, "Belirlenen adayların açıklanmasına ilişkin bir program var mı?" sorusuna "Bu hafta perşembe günü Genel Başkanımız Düzce'de olacak ve Düzce Belediye Başkanımızı açıklayacak. 21 Ekim'deki kutlama programımızın ardından da diğer illerdeki adaylarımızı açıklamaya devam edeceğiz." cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...