Hakan Peker belediye başkanı adayı oluyor: İYİ Parti’ye katıldı, Akşener rozetini taktı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Hakan Peker belediye başkanı adayı oluyor: İYİ Parti’ye katıldı, Akşener rozetini taktı

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

İYİ Parti ikinci şarkıcıyı kadrosuna kattı. Mustafa Sandal’ın ardından şarkıcı Hakan Peker, İYİ Parti’ye katıldı. Akşener tarafından rozeti takılan Peker’in belediye başkanı adayı olacağı açıklandı. Öte yandan Akşener’in ünlü popçunun kürsüye çağrılırken kullanılan ifadeye tepki gösterdi.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi geride kaldı, siyaset yerel seçimlere odaklandı. Partilerin seçim hazırlıkları devam ederken İYİ Parti, 81 ilde ve tüm ilçelerde kendi adayları ile seçmenin karşısına çıkacağını açıkladı.

SİYASETTE SÜRPRİZ GELİŞME

Bu kapsamda İzmir ve Eskişehir dahil birçok yerde adayını duyuran İYİ Parti, Mustafa Sandal’ın ardından şarkıcı Hakan Peker’i de kadrosuna kattı.

Peker, İYİ Parti’nin dünkü grup toplantısında rozeti Genel Başkan Meral Akşener tarafından takıldı.

Akşener, ünlü popçunun belediye başkan adayı olacağı açıkladı. Ancak henüz hangi belediye için adının geçtiği açıklanmadı.

MİSAFİR DENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Peker’in kürsüye çağrıldığı sırada dikkat çeken anlar yaşandı. Peker’in davet ‘aramızda bulunan kıymetli misafirimiz’ sözleri ile çağrılması üzerine Akşener tepki gösterdi. Akşener, ‘yok artık misafir değil’ ifadelerini kullandı.

Hakan Peker belediye başkanı adayı oluyor: İYİ Parti’ye katıldı, Akşener rozetini taktı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın takdiminin ardından ünlü sanatçı Hakan Peker kürsüye geldi.

Akşener Peker’i şu şekilde kürsüye davet etti;

Ünlü pop müzik sanatçısı, şarkı sözü yazarı, müzik yapımcısı ve eski Pop-Sal başkanı, milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı Karabük Safranbolu belediye başkan adayımız sayın Hakan Peker’i Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından rozeti takılmak üzere kürsüye davet ediyorum.

“KAYIPLARININ HİÇBİRİ UMURUNDA DEĞİL”

İYİ Parti lideri sanatçıya rozetini taktı ve "Bir sanatçı, hayatını o yönde kazanan bir arkadaşımız. Memleketinde daha iyi işler yapmayı göze alarak belediye başkan adayı oluyor ve kayıplarının hiçbiri umurunda değil. Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

MUSTAFA SANDAL DA İYİ PARTİ'YE KATILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde ünlü popçu Mustafa Sandal, İYİ Parti’ye katılacağı öğrenilmişti. Akşener’in Sandal’a yaptığı belediye başkan adaylığı teklifi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Üçok katıldığı canlı yayında doğrulamıştı.

Hakan Peker belediye başkanı adayı oluyor: İYİ Parti’ye katıldı, Akşener rozetini taktı

HAKAN PEKER KİMDİR?

1963 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarından beri tam bir dans tutkunuydu. Gençliği, discolarda geçti. Seyyal Taner ve Deniz Erkanat ‘ın dansçısı olarak profesyonel çalışmalara başladı.

1981 yılında Türkiye Dans Yarışması’nda birinci oldu. TRT’ nin eğlence programlarında ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konser organizasyonlarında yer aldı. Hakan Peker için dans önemliydi, ama en büyük hayali, ismini şarkıcı olarak da duyurmaktı.

Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği dinlerdi. Ama şarkıcılığını, dansçılığıyla da bütünleştirmek istiyordu. Sevdiği müzik türleri bunun için uygun değildi. O da Pop Müziği söylemeye karar verdi.

1989 yılında ilk albümü piyasaya çıktı. “Bir Efsane” ismini taşıyan albümle aynı ismi taşıyan çıkış şarkısı hit oldu. 1990 yılındada çıkardığı “Camdan Cama” adlı albümü, sanatçıya istediği basarıyı ve ünü getirdi. Albümlerinden elde ettiği başarıların ardından, Hakan Peker kendi prodüksiyon şirketini kurarak hem kendi albümlerini bu şirketten çıkarmaya başladı; hem de yeni sanatçıların müziğe kazandırılmasını sağladı.

Burak Kut, Zafer Peker, Özlem Tekin, Ali Güven ve Erhan Güleryüz ilk albümülerini Hakan Peker ‘in desteğiyle çıkarmıştı. Hakan Peker' in “Hey Corç”, “Amma ve Lakin” albümleri kendi şirketinden çıkardığı ve kariyerini sağlamlaştırdığı albümler oldu.

1995 yılında çıkardığı “Atesini Yolla” albümü ile, albümdeki şarkıların klip yönetmenliklerini de üstlendi. 1998 yılında Dünden Bugüne Hakan Peker adlı albümü ile daha önce çıkardığı albümlerdeki hitlerden nostalji albümü oluşturdu. Bir Efsaneydi şarkısı bu albümle 2. kez hit olmuştur. “İllaki albümü ile Hakan Peker Karam adlı çıkış şarkısıyla 2000 yılının en çok satan albümü oldu ve zirveye oturdu. 2001 yılında dinlemekten zevk aldığı Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan Canım istedi adlı albümünü çıkardı. 2003 yılında Aşk Bana Lazım adlı albümünü çıkardıktan sonra; 2004 yılında ilk bir single çalışması olan Taş gibi adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 2004 yılında Yak Beni ve 2006 yılında Gece Gözlüm adlı çalışmalarıyla müzikteki yolculuğunu devam ettirdi.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...