Son dakika haberi: Kaçmaya çalışan teröristlerle Yeşil Sol Parti bağlantısı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Son dakika haberi: Kaçmaya çalışan teröristlerle Yeşil Sol Parti bağlantısı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi! Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 terörist ve terör örgütüne katılacağı değerlendirilen 1 kişi yakalanarak tutuklandı. Bu kişileri bölgeye götüren aracın Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi.

Son dakika haberi! Terörle mücadele hız kesmeden devam ediyor. Hem yurt içinde hem sınır ötesinde süren operasyonlarla terörün kökünü kurutmak hedeflenirken, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı sınırında yapılan son operasyona dair bilgileri paylaştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Terör ve onların işbirlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek" vurgusu yaparak 2 kişinin Ağrı sınırından sınır ötesine kaçmaya çalışırken yakalandığını duyurdu.

SINIR ÖTESİNE KAÇARKEN YAKALANDILAR

Bakan Yerlikaya, "Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1 BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı" ifadelerini kullandı.

BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şahsın da kimliklerinin ve arkasındaki iş birlikçilerinin tespit edildiğini belirten Yerlikaya, BTÖ Mensubu teröristin Hazal Karabey olduğunu, BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahsın ise R.T. olduğunu açıkladı.

YSP MİLLETVEKİLİ ADINA TAHSİSLİ ARAÇ DETAYI

Yakalanan 2 şahsın Yeşil Sol Parti ile olan bağlantısına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"PTS kayıtları ve KGYS kameralarında yapılan kontrollerde ise, her iki şahsı da Ağrı’ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu; tutuklanan şahısları, söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y. N. tutuklandı.

Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkında ise soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi."

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1713126452223217746

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...