Son dakika: Kilis'te enkaz altında kimse kalmadı Bakan Mehmet Muş açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Kilis’te incelemelerde bulunan Bakan Muş, kentte 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 244 kişinin de yaralandığını söyledi. Muş ayrıca enkaz altında kalan kimsenin kalmadığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kilis’te incelemelerde bulundu.

Kurulan çadırları, 1. Hudut Alayı ve hastanedeki yaralıları ziyaret eden Bakan Muş, Kilis'in diğer illere göre depremden daha az etkilendiğini belirtti. Civar illerden Kilis'e hastanelere yaralı geldiğini söyleyen Bakan Muş, "İlimizde 13 vefatımız, 244 yaralımız var. 80 yaralının hastanelerde tedavisi sürüyor, geri kalanlar taburcu edildi" dedi.

KİLİS'TE ENKAZ ALTI SIFIRLANDI

Bakan Muş ayrıca  kentte enkaz altında kimsenin kalmadığını duyurdu. Bakan Muş, açıklamalarında şu ifadeleri kullanıldı:

Kilis'te toplam 466 yaralımız var. bunların 30'u serviste 14'ü yoğun bakımda. Geri kalan vatandaşlarımız taburcu edilmiş durumda. 22 vefat var Kilis'imizde. Buradaki 10 vatandaşımız Kilis'te ikamet eden, 12 vatandaşımız da diğer illerden buraya gelen ve vefat eden vatandaşlarımız.

An itibari ile yapılan tespitlerde 138 binanın ağır hasarlı olduğu, 119 binanın yıkık durumda olduğu, 20 binanın az hasarlı olduğu valilik tarafından ilgili birimlerce tespit edilmiş durumda.

HAYAT YAVAŞ YAVAŞ NORMALE DÖNÜYOR

Enkaz altında herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Kilis, şu an hasar tespit çalışmalarını yapmakta. Hayat burada yavaş yavaş normale dönmeye başlayacak.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
haydar 7 Şubat 2023 16:41

darısı diger illere allah sabır versin inşallah herkes rahat nefes alır

Sonraki Haber Yükleniyor...