Son dakika... Hakan Fidan, Mısır'a gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... Hakan Fidan, Mısır'a gidiyor

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Mısır'a gidecek. Fidan, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile görüşecek.

Türkiye, İsrail ve Filistin arasındaki savaşı sonlandırmak için yoğun çaba sarf ediyor. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yoğun diplomasi trafiği yürütülüyor. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Mısır'a gidecek. Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bölgede yaşanılanları ele alacak.

"FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ŞART"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önceki gün Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde İsrail Filistin savaşına dair öncemli mesajlar vermişti. Bölgede eşi görülmemiş bir savaş gerçekleştiğini vurgulayan Hakan Fidan "Sivillere yönelik saldırıları kınıyoruz. Bölgede sükunetin sağlanmasına büyük önem veriyoruz. Bütün taraflarla olan temaslarımızda, küresel ölçekte güvensizlik ve istikrarsızlığa yol açacak daha fazla coğrafi gerilimden kaçınma ihtiyacının altını çiziyoruz. Yaşadığımız şey, iki devletli çözümün Ortadoğu'da sürdürülebilir ve adil barışın tek yolu olmaya devam ettiğinin bir başka göstergesi” ifadelerini kullanmıştı.

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMALARI

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1417 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 268 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...