Son dakika! İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Sel faciasında can kaybı 18'e yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Sel faciasında can kaybı 18'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, deprem bölgesinde yaşanan sel faciasında can kaybının 18'e yükseldiğini açıkladı ve Şanlıurfa'da suya kanalizasyon karıştığı bilgisinin doğru olmadığını belirtti.

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketinde can kaybının 18'e yükseldiğini belirterek, "16 vatandaşımız Şanlıurfa'da, 2 vatandaşımız Adıyaman'ın Tut ilçesinde hayatını kaybetti" dedi. Soylu, Bozova'da ve Tut ilçesinde ise arama kurtarma çalışmaları devam ettiği bilgisini verdi.

"ARITILMIŞ SU YARIN SABAH VERİLECEK"

Bakan Soylu, "Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Hasar tespitler yapılacak. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. 1 yılda yağan yağmur 1 buçuk günde yağdı" dedi. Sabaha kadar 4 milyon metreküp suyun boşaltıldığını söyleyen Soylu, "Sürekli kontrol ediyoruz. Burada arıtmaya da başladık. Su şu anda arıtılıyor. Şanlıurfa'da arıtılmış su yarın sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacak. 100'ün üzerinde kullanma suyu tankeri ve içme suyu geldi" ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfa'da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin" diyen Soylu, "Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız" dedi.

KANALİZASYON İDDİASI

Suya kanalizasyon suyu karıştığına yönelik iddialara da değinen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Bir üzüntümüz var. Birileri provokatif yaklaşımla, bir dezenformasyonla maalesef suya kanalizasyon karıştığını ve suda problem olduğunu iddia etti. İnsanların zor zamanlarını istismar etmek ancak Allah korkusu olmayanları yapacağı iş. Bu değerlendirmeleri ortaya koymak gazetecilik değil, palyaçoluktur.

Şanlıurfalı hemşehrilerimiz rahat olsunlar. Biz içme suyu takviyelerini mümkün olduğunca yapacağız. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Şanlıurfalı hemşehrilerimiz rahat olsun, suya kanalizasyon suyu karıştığı iddiaları doğru değil."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...