Son dakika: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör yuvaları yerle bir edildi: 150'den fazla terörist etkisiz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Bakan Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik 1-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen kapsamlı hava operasyonları hakkında bilgi verdi. Bakan Güler, operasyonlarda 150'den fazla terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türkiye, 1 Ekim'de Ankara'da bulunan İçişleri Bakanlığı'na yönelik alçak bir bombalı eylem girişiminde bulunan ardından terör örgütü PKK'ya çok ağır bir bedel ödetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), düzenlenen hava operasyonlarıyla Irak ve Suriye'nin kuzeyinde belli başlı ülkelerin aparat olarak kullandığı terör örgütüne ait hedefleri yerle bir etti. 

8 GÜNLÜK BİLANÇO BELLİ OLDU

Örgüte darbe üstüne darbe indirilirken Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 1-8 Ekim arasında Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava operasyonlarında öldürülen terörist sayısını açıkladı. Bakan Güler, operasyonlarda 150'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

"ETKİLİ VE KAPSAMLI OPERASYONLAR İCRA ETTİK"

Bakan Güler, açıklamasında şunları söyledi;

Terörle mücadeleye Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam edeceğiz. Bu kapsamda 1-3-4Ekim tarihlerinde Irak'ın kuzeyinde, 5-6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik karadan ateş destek vasıtalarımızın da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları icra ettik.

150'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ

Başarıyla icra edilen bu operasyonlarda Terör örgütüne çok sayıda hedef ile örgütün yararlandığı gelir kaynakları ve tesis tam isabetle imha edilirken yüz elliden fazla terör teröristle etkisiz hale getirildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...