Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı yapıldı. Toplantıya Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

Ankara'da üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı'nda gerçekleşen kritik zirvede Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir araya geldi.

MSB'den yapılan açıklamaya göre Güler, Fidan ve Yerlikaya ile Milli Savunma Bakanlığı'nda görüştü. Toplantıda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.

TÜRKİYE'NİN İÇ VE DIŞ GÜVENLİK KONULARI ELE ALINDI

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen oplantının içeriğine ilişkin henüz bir bilgi verilmezken, Ankara saldırısı, son dönemde terör örgütü PKK'ya üst üste indirilen darbeler ve bundan sonra atılacak adımların toplantıda görüşüldüğü tahmin ediliyor

Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı'nda güvenlik toplantısı

https://twitter.com/tcsavunma/status/1709565135507902740

HAKAN FİDAN: ÇOK PİŞMAN OLACAKLAR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğunu hatırlatmıştı.

Fidan, açıklamasında, şu ifadelere yer vermişti:

"Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bilinen bir husustur. Yapılan çalışmalar neticesinde 2 teröristin Suriye'den geldikleri ve burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Irak ve Suriye'de PKK/YPG’ye ait bütün alt yapı, üst yapı enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK'lı YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı çok net olacak ve böyle bir eylemi gerçekleştirdikleri için çok pişman olacaklar."

IRAK SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbasi, Bakan Güler'in resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelecek. Milli Savunma Bakanlığı'nda yarın askeri törenle karşılanacak olan Abbasi, Bakan Güler ile bir araya gelecek.

Görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ve savunma sanayinde işbirliği konularının ele alınması bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...