Son dakika: MKE'nin Ankara fabrikasında korkutan patlama

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da bulunan MKE fabrikasında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlama nedeniyle 4 işçinin yaralandığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını duyururken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma kapsamında 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıkladı.

Son dakika haberi: Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) Ankara'nın Mamak ilçesi Kayaş semtinde bulunan Kapsül Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Saat 11.00 civarında meydana gelen patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Suyla reaksiyona giren malzemeler sebebi ile müdahalede güçlük yaşandığı ve yangının ormanlık alanı da etkilediği öğrenilirken, ilk belirlemelere göre patlama nedeniyle 1'i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, fabrikadaki yangının söndürüldüğünü açıkladı. 

Fabrikada çıkan yangın, vatandaşların cep telefonu görüntülerine yansıdı.

Son dakika: MKE'nin Ankara fabrikasında korkutan patlama

"3-4 KEZ PATLAMA SESİ DUYULDU"

Patlamanın ardından olayın görgü tanığı Levent Davran o anları anlattı. Olayın öğle saatlerinde meydana geldiğini belirten Davran, "Saat 11.30-12.00 civarı dumanı gördük. Patlama sesleri geldi, 3-4 kez patladı. Ambulanslar geçtikten sonra 5-6 tane itfaiye, itfaiyeden sonra tekrar patlama oldu. Patlamadan sonra biz buraya geldik zaten. İndim eve çıktım dedim herhalde bir şey yoktur. Tekrar geldiğimde büyük bir patlama oldu. 3-4 kere patlama sesi duydum ben. Ardından tek tek patlamaya başladı” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

MKE fabrikasındaki patlamayla ilgili ilk resmi açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından yapıldı. Bakan Yerlikaya, açıklamasında "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Son dakika: MKE'nin Ankara fabrikasında korkutan patlama

İNCELEMELER BAŞLATILDI

Patlamaya dair bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada, "Ankara’nın Mamak ilçesinde Kayaş semtindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası'nda bir patlamayla ilgili Kaza Araştırma Komisyonu acilen toplanmış ve koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. Olayla ilgili gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır" denildi.

2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kapsül Fabrikasında meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak işin gerçeğini tespit etmek üzere Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını, soruşturma kapsamında 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini duyurdu.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir." (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat18 Temmuz 2023 15:07

Ankara itfaiyesi master plan çalışması yapmazsa böyle önüne gelen yangına su sıkar. Tüm Sorumluluk alanları içerisindeki tesisleri tek tek dolaşıp ne depoluyor yanıcı neler var, söndürücü olarak ne kullanılır tespit etmesi gerekir. Bunlar yangın çıkınca araziyi kurtarıyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...