Son dakika: Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Muğla'nın Milas ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanlık alandaki yangın, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı.

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen orman yangını haberlerinde de artış yaşanıyor. Son olarak Muğla'nın Milas ilçesi Kısırlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Yangına 6 uçak, 6 helikopter, 21 arazöz, 9 su tankeri, 3 dozer, jandarma ve belediyelerin itfaiye ekiplerinden 300'ün üzerinde personelle müdahale edildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması başlatıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, etkin ve hızlı bir müdahaleyle yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Tavlı, karadan ve havadan cansiparane mücadele veren, başta ormanın kahramanları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve itfaiye teşkilatı ile yangınla mücadeleye destek veren herkese teşekkür etti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...