Son dakika: TBMM Hazırlık Komisyonu'ndan Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: TBMM Hazırlık Komisyonu'ndan Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan kararı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, yakın zamanda fezlekeleri Meclis'e gelen İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyaları için hazırlık komisyonu kuruldu. Hazırlık komisyonu bugün iki isim hakkında kararını verdi. 

'DOKUNULMAZLIKLARI KALKSIN' KARARI

Anayasa Adalet Karma Hazırlık Komisyonu toplandı.  Komisyon, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili hazırladığı raporu Anayasa Adalet Karma komisyonuna sunacak.

KOMİSYON BAŞKANI ÖZKAYA'DAN AÇIKLAMA

Toplantı sonrasında Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya gazetecilere açıklama yaptı. Özkaya, 25 Ocak’ta ikinci toplantılarını yaptıklarını hatırlatarak, Lütfü Türkkan'ın ve Ali Mahir Başarır’ın dosyalarını okuduklarını ve videolarını izlediklerini ifade etti.

Özkaya, "Aile Bakanlığına Lütfü Türkkan'ın küfrettiği kişinin şehit yakını veya terör mağduru olup olmadığını sorduk. Yazılı olarak terör mağduru ve şehit yakını kontenjanından kardeşinin Adalet Bakanlığına atandığını söyledi. Lütfü Türkkan’ın bir terör mağduru velev ki terör mağduru olmasa bile bir vatandaşa küfretmesinin milletvekili saygınlığına yakışmayan bir davranış olduğunu tespit ettik ve bu çerçevede dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüşümüzü bildirdik. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Yalova’daki Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasında Yalova Belediye Başkanı'yla ilgili dosyanın tefrik edilmesine yönelik avukatının talebinin bulunduğu ve mahkemenin ara kararı okumaya başladığı sırada, ara kararı reddettiğinden yargılama devam ederken, yargılama mahkeme heyetine alenen hakaret, tehdit, yargılamayı etkilemeye teşebbüs çerçevesinde beyanlarda bulunduğu ve bu sebeple yargılamaya ara verdiği duruşma salonundan çıktıktan sonra da hakaretlere devam ettiğini tespit ettik. Bu çerçevede dokunulmazlığının kaldırılması yönünde görüşümüzü komisyona beyan ettik" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemede yaptığı konuşma ve mahkeme heyetinin üzerine yürümesi, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında da kardeşi şehit olan bir vatandaşa sinkaflı küfür etmesiyle sebebiyle soruşturma açılmış, iki milletvekilinin haklarındaki fezlekeler TBMM’ye gönderilmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...