Sondakika! MİT'ten Gara'da nokta operasyon! PKK'nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Bölücü terör örgütüne zaman ve mesafe tanımaksızın her yerde darbe indiren MİT'ten yeni operasyon... MİT, PKK/KCK’nın Irak-Suriye Kurye Sorumlusu "Doğan" kod adlı Kadri Encu’yu, Irak/Gara’da gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT’in sahadaki ajanları, Kadri Encu’nun attığı adımları uzun soluklu bir çalışmayla izlemeye devam etti. MİT, teröristin son olarak Irak Gare’ye geçtiğini belirledi. MİT ajanları, PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu olarak faaliyet gösteren Encu’nun her adımını izlemeye başladı. 

Sondakika! MİT'ten Gara'da nokta operasyon! PKK'nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusu öldürüldü

MİT’in sahadaki ajanları, Kadri Encu’nun attığı adımları uzun süre takibe aldı.

IRAK-SURİYE ARASINDA TERÖRİST GEÇİŞLERİNE VE SİLAH AKTARIMINA YARDIM EDİYORDU

Kadri Encu’nun Irak ve Suriye arasındaki terörist geçişleri ile silah-mühimmatların aktarılmasında rol aldığı tespit edildi. MİT’in yerdeki unsurları Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gare, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişlerinin de Kadri Encu tarafından sağlandığını belirledi.

TERÖR MENSUPLARIYLA TOPLANTI HALİNDEYKEN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MİT operasyon için hazırlıklara başladı. MİT, Encu’yü takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendirdi. MİT, hassas bir takiple Gare’de yeni bir eylem grubunun toplandığını belirledi. MİT’in ajanları, Encu’nun eylem grubuyla toplantı yapacağını öğrendi ve operasyon için düğmeye bastı. Kadri Encu, terörist diğer örgüt mensuplarıyla birlikte toplantı halindeyken etkisiz hale getirildi.

Kadri Encu, örgütün kırsal kadrolarına 2006’da katıldı ve Irak Zap bölgesine geçerek, Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldı. Daha sonra Irak'ın Haftanin bölgesine geçerek örgütün kurye çalışmalarında tecrübe edinen Encu, 2015-2017 yılları arasında PKK/KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi "Abbas" kod adlı Duran Kalkan’ın korumalığını yaptı. Ocak 2018’de sözde Irak-Suriye aktarım sorumlusu olarak Irak Gare alanına geçti. Kurye sorumluluğu dışında örgütün sözde dış ilişkiler biriminin çalışmalarında da yer aldı. Örgüt mensuplarının Irak içerisinde ve Irak-Suriye arasındaki aktarımlarını organize etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...