Sorunlar anlatıldı! Yeşil pasaport dosyası Kurtulmuş'a sunuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sorunlar anlatıldı! Yeşil pasaport dosyası Kurtulmuş'a sunuldu

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Bir grup gazeteci, yurt dışı programlarında yaşadıkları vize problemlerinin ortadan kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş'a yeşil pasaport talebinde bulunulan bir dosya sundu. Kurtulmuş, gazetecilerin sorunlarını dinledikten sonra dosyayı inceleyeceğini ve gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Bir grup gazeteci, Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere gazetecilerin yurt dışı programlarında yaşadıkları vize problemlerini ortadan kaldıracak yeşil pasaport talebini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş'a iletti.

Sinan Burhan, Oral Çalışlar, Melik Yiğitel, Mehmet Acet, Zafer Şahin ve Hande Fırat'ın olduğu gazeteciler heyeti, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a konuya ilişkin bir dosya sundu.

ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ

Yeşil Pasaport talebini içeren dosyada, "Maalesef son yıllarda vize engeli nedeni ile başka ülkelerdeki haberlere yetişme ve takip etme konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Bazı ülkelerde vize konusunda kısıtlayıcı uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Ülkemizde devlet görevlileri Yeşil Pasaport imkanından yararlanabilmektedir. Gazete ve televizyonlarda çalışan belli kriterleri taşıyan bizler maalesef bu imkanı kullanmadığımız için zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Meslek örgütleri ve kamuoyunun destekleri ile bu mağduriyetin en kısa zamanda çözüleceğini inanıyoruz. Tüm yetkili kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz" açıklaması yer alıyor. 

Sorunlar anlatıldı! Yeşil pasaport dosyası Kurtulmuş'a sunuldu

KURTULMUŞ DOSYAYI İNCELEYECEK

Gazetecilerin taleplerini dinleyen Kurtulmuş da dosyayı inceleyeceğini ve gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...