Sosyal medyada viral olmuştu, drone videosunun aslı ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medyada hızla yayılan bir video herkesin dikkatini çekmişti. Görüntülerde İstanbul semaları üzerinde yüzlerce drone ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) eleştiren yazılar yer almıştı. O videonun aslı ortaya çıktı, işte detaylar...

İstanbul’da İBB'ye bağlı toplu taşıma hizmeti veren İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri veya resmî kısaltmasıyla İETT’ye ait bazı otobüslerin bozulmasını eleştiren bir cümlenin gökyüzüne dronelar ile yansıtıldığı anlara ait video sosyal medyada hızla yayıldı. Yüzlerce drone kullanıldığı görülen videoda gökyüzüne; “CHP’li İBB günde 1.850 otobüs arızası ile İstanbul’u, dünyada aynı anda en çok otobüs bozulan şehir yaptı” ifadeleri yansıtıldı. 

VİDEO GERÇEK DEĞİLMİŞ

Sosyal medyada viral olan videonun gerçek olmadığı ortaya çıktı. Görüntülerin iki bilgisayar programı ile 45 dakikalık bir çalışma sonucu yapıldığı öğrenildi. 

Öte yandan görüntülerin gerçek olduğunu zanneden çok sayıda isimin kendi hesaplarından paylaşmaları dikkat çekti. 

"YÜZLERCE DRONE İLE ULAŞAMAYACAĞIMIZ KİTLEYE BİR GÜNDE ULAŞTIK"

Veritas Analytics hesabı konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

İstanbul'da yüzlerce drone'un gökyüzüne yazılar yazdığı video tabii ki sahte. Fakat videoda gerçek olan bir şey var: 

İstanbul'da otobüsler İBB'nin kendi hazırladığı arıza raporuna göre bir gün içinde 1877 kez arıza yapmış. Ortada böyle bir gerçek varken @Abese_irca ile birlikte bu bilgiyi insanlara ulaştırabilmek adına 2 bilgisayar programı ve 45 dakikalık bir çalışma ile mesajımızı göklere yazdık.

Yüzlerce drone ile ulaşamayacağımız bir kitleye, muhalif habercilik anlayışı sayesinde bir günde ulaştık. :)

Eleştirecek bir şey buldum galiba hevesiyle milyonlarca kişiye bedavaya gerçekleri göstermemizi sağlayan, İBB tarafından fonlanan tüm hesaplara teşekkür ederiz.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...