Soylu, Varank, Kurum, Akar... Eski bakanların Meclis'teki yeni görevleri belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Soylu, Varank, Kurum, Akar... Eski bakanların Meclis'teki yeni görevleri belli oldu

GÜNDEM Haberleri

28. dönem Milletvekilleri seçiminde önce AK Parti'den milletvekili adayı olan bazı bakanlar, seçimlerin ardından koltuğu devredip Meclis'teki yeni görevlerine başladı. Yeni kabinede yer almayan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve diğer pek çok önemli isim, TBMM Komisyon üyesi oldu.

14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 16 üyesi, AK Parti'den milletvekili seçilmişti.

Yeni Kabinede yer almayan eski bakanlardan; Bekir Bozdağ Şanlıurfa, Derya Yanık Osmaniye, Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge, Murat Kurum İstanbul 1. Bölge, Mevlüt Çavuşoğlu Antalya, Fatih Dönmez Eskişehir, Mehmet Muharrem Kasapoğlu İzmir 1. Bölge, Nureddin Nebati Mersin, Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge, Mahmut Özer Ordu, Hulusi Akar Kayseri, Mustafa Varank Bursa 2. Bölge, Vahit Kirişci Kahramanmaraş, Mehmet Muş Samsun, Fuat Oktay Ankara 3. Bölge, Adil Karaismailoğlu Trabzon Milletvekili olarak Meclis'te yerini almıştı.

SOYLU, VARANK, KURUM VE AKAR...

TBMM'nin yeni döneminde milletvekili olan ve Kabinede yer almayan bazı eski bakanların Meclis'te yeni görevleri de belli oldu. 

Buna göre; Adil Karaismailoğlu Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Murat Kurum Çevre Komisyonu, Fuat Oktay Dışişleri Komisyonu, Süleyman Soylu İçişleri Komisyonu, Derya Yanık İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mahmut Özer Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Hulusi Akar Milli Savunma Komisyonu, Mehmet Muş Plan ve Bütçe Komisyonu, Vedat Bilgin Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Mustafa Varank Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Vahit Kirişci de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görev alacak.

Soylu, Varank, Kurum, Akar... Eski bakanların Meclis'teki yeni görevleri belli oldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...