Sultangazi'de ormanlık alanda yangın çıktı! Alevler kontrol altında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sultangazi'de ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerinde itfaiye ekipleri sevk edildi. Sultangazi Belediyesi Zabıta ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği alevleri söndürme çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alındı.

Sultangazi'deki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 15.30 sıralarında çıkan yangını gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın söndürme çalışmalarına Sultangazi Belediyesi Zabıta ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Yangına yanın söndürme helikopterleri havadan müdahale etti. Yangın ekiplerin çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. Polis ekipleri, yangının çıkış nedenine ilişkin çalışma başlattı.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Sultangazi Kent Ormanı'nda çıkan yangının kundaklama sonucu çıktığı iddia edildi. O anları görüntüleyen vatandaşlar ormanlık alandan çıkan kişilerin arkasından bağırarak tepki gösterdi. Şüpheli şahısların ormanlık alandan çıkmasının ardından bölgeden alevlerin yükseldiği de görüldü.

Sultangazi'de ormanlık alanda yangın çıktı! Alevler kontrol altında

VALİ DAVUT GÜL'DEN AÇIKLAMA

Sultangazi'de ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “ 4 hektarlık alanda yangın meydana geldi. Orman müdürlüğümüzün koordinasyonunda bütün kurumların katkılarıyla yangın büyümeden söndürüldü. Biz de yerinde görmek için geldik. Hepimize geçmiş olsun. Piknik yapıla bilen yerler mi? Ateş yakıla bilen yerler mi? Henüz yeni olduğu için yangın insan kaynaklı mı, doğal olarak mı çıktı bakacağız. Şuan kontrol altında. Her hangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Anında müdahale ettiler. Kurumların koordinasyonu çok iyi. Yaklaşık 1,5 saat olmasına rağmen yangın çıktıktan sonra hem kontrol altına alındı hem hem de bu kapasitenin çok çok üzerinde yangın söndüre bilecek araç gereç buraya getirilmiş oldu. Yangının çıktığı yer vatandaşlarımızın piknik yaptığı ya da ateş yaktığı, ya da mangal yaktığı yerler değil. Dolayısıyla daha kenarda olan bir yer. O açıdan piknik yapan vatandaşlarımızdan dolayı çıktığını düşünmüyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...