Suriyeli diye linç edildi, masum Türkmen çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: YILMAZ BİLGEN
- Güncelleme:
Suriyeli diye linç edildi, masum Türkmen çıktı

Gündem Haberleri  / YILMAZ BİLGEN

Ümit Özdağ’ın körüklediği ırkçı nefretin son kurbanı Iraklı Türkmen Ahmet Reşat oldu. Mehmetçik’le omuz omuza iki sene savaşan Reşat “Telefonum incelendi, hiçbir şey çıkmadı. Masumiyetim anlaşıldı, ama ben ölümden döndüm” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın körüklediği ırkçı nefretin son kurbanı Iraklı Türkmen Mustafa Ahmet Reşat oldu. Sokak ortasında linç edilen ve Zafer Partili bazı hesaplar tarafından “tacizci sığınmacı” olarak servis edilen Türkmen genç, gazetemize konuştu. Ayak parmakları ve bileğinde kırık tespit edilen Mustafa Reşat, olayın ardından travma nedeniyle Irak Altınköprü’ye döndü ve hasta yatağından yaşadıklarını anlattı: Akşamüstü saat 06.00 sularında kaldığım mahallenin bakkalına doğru yürümeye başladım. Yolda birisine market sordum. Sonrasında karşıma biri çıktı ve ‘Suriyelisin değil mi, ne işiniz var burada, tacizci, hırsız, defolun Türkiye’den’ diye bağırmaya başladı. Ardından 15 kişi üzerime saldırdı. Kovalamaya başladılar. Rami’den Esenyurt tarafına doğru koştum. Nefessiz kaldım ve bir duvara tırmandım. Ellerindeki sopalarla vurmaya başladılar. Birisi ‘Ciğerini deşelim, ibret olsun’ diye bağırdı. Öldüreceklerini düşünüp 3 metrelik duvardan atladım. Düştüğümde ayağım kırıldı, kalkıp kaçamadım.

BAYILANA KADAR DÖVDÜLER

Orada bulunan birisi ambulans çağırmış ancak ambulansa da saldırdılar ve binmemi de engellemeye çalıştılar. Ben böyle bir öfke görmedim. Türkmen olduğumu bağıra çağıra söylemeye çalıştım ancak hiçbirisi dinlemedi. Hatta o an bir kadın benim kendisini Fatih’ten itibaren takip ettiğimi söyleyerek bağırdı. Taciz ettiğimi söyledi. Bayılana kadar dövdüler.

ŞİKÂYETÇİ OLACAĞIM

Beni en çok üzen ana vatanımızda böyle bir olayı yaşamamdı. Daha önce Irak’ta iki yıl Mehmetçik ile birlikte görev yaptım ve yanlarında olmaktan gurur duydum. Ben bir Türk soyluyum. Ana vatanımda Rus, Alman, Ukraynalı, İngiliz binlerce insan varken Suriyeli, Iraklı nefreti ile önüne gelene saldıranlar ihanet içerisinde. Hastanedeki ilk müdahalenin ardından polis geldi. Telefonumu alıp inceledi. İfademi aldılar ve telefonumu geri verdiler. Hiçbir biçimde gözaltı ve benzeri durum olmadı. Çünkü hiçbir suç işlemedim. Kimseyi taciz etmedim. Yaşadığım korkunç olay sebebiyle ailemin yanına döndüm. Biraz dinlenip geri Türkiye’ye giderek ve saldırganlar hakkında dava açacağım.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: YILMAZ BİLGEN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...