Tahir Elçi davasında harddisk boş çıktı

Düzenleyen:
Tahir Elçi davasında harddisk boş çıktı

GÜNDEM Haberleri

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin başlatılan dava bugün de devam etti. Önemli delillerden biri olarak kabul edilen ve bozuk olması sebebiyle mahkemenin incelenmesi için TÜBİTAK’a gönderdiği güvenlik kamerasına ait görüntülerin kaydolduğu harddiskin boş olduğu ortaya çıktı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenme talebi ise reddedildi.

Dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015'te Sur ilçesindeki terör saldırılarında zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaparken uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Ardından çıkan çatışmada polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur da şehit oldu. Bu olaya ilişkin başlatılan dava, bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurları S.T, F.T. ile M.S, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve avukatlar da salonda yerini aldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan duruşmaya katılarak, davaya müdahillik talebinde bulundu. 

"AHMET DAVUTOĞLU DİNLENSİN
 Elçi ailesinin avukatları, yargılanan polis memurlarının tutuklanmasını talep etti. Avukatlardan Gamze Yalçın "Önemli delillerin olduğu belirtilen ve mavi görüntü veren güvenlik kamerasının harddiski TÜBİTAK tarafından incelendi. Buna göre harddisk boş çıktı. Harddiskin boşalttığını düşünüyoruz. Bunun sorumluları tutuklansın" dedi. Araya giren mahkeme başkanı, hard diske herhangi bir müdahale olup olmadığının araştırılması konusunda TÜBİTAK ile gerekli yazışmaların yapıldığını belirtti. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise, Elçi cinayeti için “siyasi suikast” diyen dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun da dinlenmesi talebinde bulundu. Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi talebini yargılamaya yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddeden mahkeme, duruşmayı 15 Haziran 2022'a erteledi.

Öte yandan, davada yargılanan ve polisleri şehit ettiği gerekçesiyle üç defa ağırlaştırılmış ömür boyu ile 45 yıl hapsi istenen firari PKK'lı terörist Uğur Yakışır hala aranıyor.






Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...