Tam 1,9 milyar liralık uyuşmazlık karara bağlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam 1,9 milyar liralık uyuşmazlık karara bağlandı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyetlerinin 7 ay boyunca 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladığını açıkladı.

Mahkemelerin yükünü hafifletmek ve dosyaların daha hızlı sonuca gitmesini sağlamak için devreye giren Tüketici Hakem Heyetleri'nin ocak-temmuz ayları arasında karara bağladığı konuların toplam tutarı açıklandı. Buna göre, Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyetlerinin 7 ay boyunca 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladığını açıkladı.

AYAKKABI ÜRÜNLERİ ÖN PLANA ÇIKTI

2023 yılının ilk 7 ayında yapılan başvurulara ürün ve hizmet bazında bakıldığında ilk sırada yüzde 12,31 ile en çok “ayakkabı” ürünlerine yönelik şikayette bulunulduğu görüldü. 

Bu şikâyetleri yüzde 5,93 ile “kredi kartı üyelik ücreti”, yüzde 5,34 ile “cep telefonu”, yüzde 4,65 ile “kıyafet”, yüzde 4,64 ile “internet abonelikleri”, yüzde 3,60 ile “mobilya” ve yüzde 2,72 ile “GSM aboneliği” izledi.

Sektörel bazda ise aynı dönemde sırasıyla en çok yüzde 56,59 ile “perakende ticaret”, yüzde 11,51 ile “finansal hizmetler” ve yüzde 11,09 ile “abonelik hizmetleri” sektörlerine yönelik başvuru yapıldı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...