TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AİHM'nin FETÖ kararına tepki: Terör örgütü lehine alınmış kararların kıymeti harbiyesi yoktur

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan AİHM'nin FETÖ kararına tepki: Terör örgütü lehine alınmış kararların kıymeti harbiyesi yoktur

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AİHM'nin FETÖ ile ilgili almış olduğu karara tepki gösterdi. Kurtulmuş, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi birkaç saat içinde FETÖ'cüler istediklerini elde etselerdi, bugün burada resepsiyonu yapıyor olmayacaktık. Böylesine Türkiye’ye Türk siyasetine kastetmiş Türk demokrasisine kast etmiş bir terör örgütü lehine alınmış kararların Türkiye nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin FETÖ ilgili kararına ilişkin, "Türkiye’ye, Türk siyasetine kastetmiş, Türk demokrasisine kast etmiş bir terör örgütü lehine alınmış kararların Türkiye nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM açılış resepsiyonunda konuştu. Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan gazeteciye, kahraman polislerin büyük bir felaketin yaşanmasını önlediklerinin belirterek, "Kendi hayatlarını hiçe sayarak, tereddüt etmeden ilk ateş edildikten sonra ateş ederek karşılık verdiler. Biz tabii terörle 40 yıldır mücadele ediyoruz. Ben milletimize bir kez daha geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE NEZDİNDE KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR”

FETÖ ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "FETÖ ile ilgili sıcak odalarda konuşmak kolay. Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesi fantezi değil. Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi birkaç saat içinde FETÖ'cüler istediklerini elde etselerdi, bugün burada resepsiyonu yapıyor olmayacaktık.

Böylesine Türkiye’ye Türk siyasetine kastetmiş Türk demokrasisine kast etmiş bir terör örgütü lehine alınmış kararların Türkiye nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...