The Economist'in 'Erdoğan' kapağına Sözcü Çelik'ten sert tepki: Yine aynı akıbeti yaşayacaklar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
The Economist'in 'Erdoğan' kapağına Sözcü Çelik'ten sert tepki: Yine aynı akıbeti yaşayacaklar

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda The Economist'in kapağına tepki gösterdi. Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda The Economist'in skandal kapağına tepki gösterdi.

İngiliz The Economist dergisi 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek hazırladığı kapakta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gitmesi gerektiğini" yazmıştı.

ÇELİK'TEN SERT TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde Demirtaş ile ilgili durumun "hızla iyileşeceği"ni belirten dergiye sert tepki gösteren Çelik, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

'DERS ALMIŞ OLMALARI LAZIMDI...'

Çelik, "Batılı dergiler ve gazeteler yine Türkiye’deki siyasi süreçleri etkilemek için seferber olmuş. Cumhurbaşkanımıza karşı yorumlar döşenmişler. Halbuki ders almış olmaları lazımdı. Şimdiye kadar hiçbir konuda etkileri olmadığı defalarca görüldü. Yine aynı akıbetle karşılaşacaklar." ifadelerini kullandı.

The Ekonomist,14 Mayıs seçimlerini taşıdığı skandal kapağında "Erdoğan gitmeli", "Demokrasiyi kurtarın" ve "Oy verin" yazan çıkartmalar kullanmıştı. 

Economist editörlerinin kaleme aldığı başyazıda ise, seçimlerin 'bıçak sırtında' olduğu ifadesi kullanılmış, Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılaştırarak açık açık Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurmuşlardı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...